15 lucruri pe care trebuie să le faci până începe noul an școlar

Trebuie citite

  1. Află care este structura noului an școlar, 2019-2020. Este musai de știut, mai ales când lucrezi la planificări ori alte documente școlare. Să sperăm că nu se modifică.

2. Unele programe școlare s-au modificat, cele pentru clasa a VII-a se aplică din noul an școlar. Recitește acest material pentru mai multe informații pe acest subiect. Aici afli mai multe despre efectele introducerii noilor planuri-cadru.

3. Unele documente în .pdf îți dau bătăi de cap deoarece nu te lasă să copiezi textul. Și sunt atâtea documente … Aici ai un material care te ajută să rezolvi această problemă.

4. Cere indemnizația de instalare. Valorează un salariu de bază dacă îndeplinești condițiile de aici.

5. Solicită decontarea cursurilor la care ai mers anul trecut. Școala, după cum afli aici, este obligată să facă asta.

6. Vezi care sunt drepturile salariale de care beneficiază personalul din învățământ.

7. Verifică dacă salariul tău este calculat corect.

8. Ministerul este clar. Vezi aici ce poți face în cele 8 ore de activitate zilnică.

9. La început de an școlar, conform legislației, va trebui să parcurgi două teste. Aici sunt lămuririle care vin de la MEN.

10. Dacă în școala ta sunt amplasate camere de supraveghere în sălile de clasă, trebuie să știi că este ilegal, conform acestei decizii. Dacă te simți lezat, împreună cu sindicatul din care faci parte, acționați.

11. Pune-te la punct cu noul ROFUIP, este musai să cunoști ce drepturi au elevii.

12. Sunt zeci de articole care îți povestesc despre aplicații perfecte pentru școlă. Dacă vrei să fii în pas cu vremurile, îți recomandăm să le citești.

13. Manualele școlare de la clasele I-VII sunt disponibile online. Nu trebuie să plătești nimic, MEN le-a pus la dispoziție gratuit.

14. Seteză la favorite site-ul laclasă.ro pentru a fi la curent cu informațiile care chiar conteză din sistemul educațional. De asemenea, poți da like paginii acestui site sau poți intra în grupul Facebook “La clasă

15. Clarifică-ți câteva aspecte, asta pentru a face față abuzurilor:

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -