Ești profesor? Află totul despre învoirile de care beneficiezi

Trebuie citite

Deseori

Probabil nu de puține ori v-ați lovit de o atitudine ostilă din partea conducerii unității de învățământ la care activați atunci când ați solicitat să fiți învoiți de la ore pentru o zi sau mai multe. În caz că nucunoașteți, legea, mai precis Contractul Colectiv de muncă la nivel de ramură, prevede că puteți beneficia legal de învoiri colegiale.

Informare

Într-o informare adresată conducerii unităților de învățământ, liderilor de sindicat și cadrelor didactice, intitulată „Informare privind învoirile de care beneficiază cadrele didactice pe parcursul unui an școlar, Sindicatul „Spiru Haret” Bacău vine cu câteva precizări extrem de importante.

Trebuie să rețineți că învoirea colegială nu este un privilegiu pe care vi-l acordă conducerea unității de învățământ, ci un drept legal de care beneficiați.

prof. Ana-Maria Voicu, Președinte al Sindicatului „Spiru Haret” Bacău

De reținut

Sindicaliștii băcăuani evidențiază următoarele:

  • învoirea colegială este acordată în vederea rezolvării unor situații personale
  • pe parcursul unui an școlar, puteți beneficia în total de maxim 5 zile lucrătoare de învoire colegială
  • cererea de învoire colegială va fi depusă la secretariatul unității de învățământ la care vă desfășurați activitatea
  • cererea va specifica ziua în care solicitați să fiți învoiți, precum și numele cadrului didactic care asigură suplinirea pe perioada absenței dumneavoastră
  • vă recomandăm că în cererea pe care o realizați să nu specificați detalii referitoare la problema personală cu care vă confruntați
  • cadrul didactic este renumerat pentru ziua învoită

În plus

Află toate detaliile referitoare la învoirile de care beneficiați, accesând aici informarea Sindicatului „Spiru Haret” Bacău.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -