Elevii despre jignirile lui Orban: „tratează cu josnicie cadrele didactice”

Date:

Elevii despre jignirile lui Orban

Mișcarea Elevilor din România a emis un comunicat în care critică declarațiile jignitoare ale Premierului României. Elevii au dat dovadă de mai multă inteligență decât guvernanții și au înțeles că nu poți avea o resursa umană de calitate, implicare si devotament, daca nu iti plătești profesorii corespunzător.

Mișcarea Elevilor din România

Afirmațiile prim-ministrului României, Ludovic Orban, susținute în cursul zilei de vineri, denotă atitudinea disprețuitoare a oficialului față de angajații din sistemul de învățământ românesc.

Pandemia declanșată de virusul SARS-Cov-2 a afectat toate sectoarele de activitate, fiind necesare multiple reforme pentru gestionarea atentă a situației economice, însă argumentarea de natură sfidătoare a amânării creșterii salariale a profesorilor este incalificabilă și impardonabilă.
Declarația înaltului demnitar „e ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”, reprezintă gradul de interes a instituțiilor statului privind educația.

Sistemul de învățământ reprezintă unul dintre cele mai importante domenii de activitate la nivelul fiecărei țări, investițiile fiind de prim ordin pentru îmbunătățirea acestuia. Iar România este unul dintre statele ce nu a acordat îndeajuns sprijin școlilor, elevilor și profesorilor. Potrivit raportului din 2015-2016 prezentat de Comisia Europeană privind salariile profesorilor în Europa, profesorii români au cea mai slabă bază salarială din UE. Prin urmare, mărirea salariilor profesorilor, care actualmente nu reflectă munca prestată, este una dintre prioritățile Guvernului României, alături de numeroase alte probleme care nu permit o amânare nesfârșită.

La scară globală numeroase guverne au adoptat măsuri apreciabile pentru susținerea economiei și a cetățenilor totodată. Printre ele s-au regăsit India și Noua Zeelandă unde reprezentații instituțiilor supreme au decis reducerea salariilor. Prim-ministrul statului insular, Jacinda Ardern, a declarat că salariile vor suferi o reducere de până la 20% pentru o perioadă de 6 luni calendaristice iar prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a susținut că s-a aprobat o ordonanță pentru modificarea salariilor, indemnizațiilor și pensiilor membrilor Parlamentului cu aproximativ 30%.
În România, Parlamentul și Guvernul nu au intenționat să urmeze exemplul sau să aplice reglementări asemănătoare. În schimb prim-ministrul României tratează cu josnicie cadrele didactice. Ulterior, Ludovic Orban a explicat că declarațiile dumnealui au fost denaturate, afirmând că „întotdeauna am respectat profesorii, întotdeauna am respectat cadrele didactice”. Intervenția publică nu scuză gravitatea celor enunțate inițial ci reprezintă incapacitatea asumării acțiunilor pe care prim-ministrul le desfășoară.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Afirmațiile prim-ministrului României, Ludovic Orban, susținute în cursul zilei de vineri, denotă atitudinea…

Geplaatst door Mișcarea Elevilor din România op Zaterdag 15 augustus 2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
763 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap