Asta da debirocratizare! A fost propusă trimiterea planificărilor școlare la ministrul Pop

Trebuie citite

În numele debirocratizării

Un cadru didactic din România a venit cu o propunere mai puțin ortodoxă, asta în numele descentralizării și debirocratizării. Sătul hârțogaraia pe care este obligat să o realizeze la începutul anului școlar, cât și după, cadrul didactic a propus ca munții de dosare să fie trimiși ministrului Pop. Propunerea, realizată prin intermediul unui grup (Profesorii) Facebook, a strâns extrem de rapid zeci de comentarii și reacții, toate extrem de interesante.

Am realizat:
Planificare anuala
Planificare semestriala
Planificare pe unitati de invatare
Catalog notare ritmica
Structura an scolar
Fise cu competente si continuturi (clasele 5-8 facute separat, 35 pagini; chiar daca sunt si in planif)
Raport teste initiale
#?????
#ce imi mai cer „astia”
#propun sa le adunam fiecare… si sa ii le dam ministrului „Plop”

Ce a omis

Propunătorul a omis să precizeze faptul că aceste documente trebuiesc printate în triplu exemplar: un exemplar pentru director, unul pentru șeful de catedră și unul pentru uzul personal. În plus, lista nu este completă. Asta ar fi doar deschiderea…

Mai în glumă, mai în serios…

Situația, asupra căreia domnul profesor a atras atenția, nu este deloc normală. Cadrele didactice, la fiecare început de an școlar, sunt nevoite să petreacă zeci de ore pentru a realiza fel și fel de planificări, utilitatea le este -cel puțin- pusă sub semnul întrebării. Și mai grav este faptul că toate acestea fac o adevărată gaură în bugetul personal, și așa sărăcit, al profesorilor. Școlile nu contribuie, în cele mai multe cazuri, cu absolut nimic la costurile pe care printarea acestor documente le impune, chiar dacă toată această maculatură perfect inutilă este realizată în folosul instituției de învățământ.

Oare unde?

Nu este pentru prima dată când ne întrebăm dacă mai există vreun sector de activitate în această țară în care angajații să își îndeplinească sarcinile folosindu-se de banii personali, de hârtia, imprimantele și carușele proprii? Oare domnul ministru Pop, fost sindicalist, folosește hârtia adusă de acasă sau este nevoit să își printeze documentele la xerox-ul din colț de minister?

facebook.com
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -