Aveți de realizat planificări? Cunoașteți aceste informații?

Date:

Planificări?

Începând cu 13 ianuarie 2020, conform ministrului Educației, în numele debirocratizării, portofoliul profesorului conține doar planificările calendaristice anuale ale materiei, un proiect al unităţilor de învăţare și instrumente de evaluare. Acestea pot fi realizate în format digital sau/și letric.

Excepție

Este exceptat de la această precizare portofoliul profesional reglementat de Metodologia – cadru de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, aprobată prin OMEN nr. 5211/2018;

Unde găsim programa școlară?

Programele școlare în vigoare pot fi descărcate de aici, toate disciplinele școlare sunt reprezentate. Vechile programe școlare pot fi accesate și aici.

De ajutor

În redactarea acestor documente, de un real ajutor, vă poate fi site-ul despre care s-a scris aici. Aplicația online vă permite să luptați eficient cu documentele .pdf. Practic:

  • poți converti fișiere .pdf în formatele Word, PPT, Excel, ePub sau imagini
  • poți converti și invers, din Txt, imagini, Excel, PPT sau Word în PDF
  • PDF-urile pot fi comprimate, unite, parolate, deblocate, împărțite în două sau mai multe

Folosește o suită office gratuită

Esențial, complet gratuit, LibreOffice îți înlocuiește fără probleme suita office de la Microsoft. Ai scăpat de piratare și de costuri. Despre ce poți face cu LibreOffice, dacă ai 5 minute, poți citi aici.

Manuale

Ministerul Educației a pus la dispoziția tuturor celor interesați un loc în care manualele școlare pot fi consultate în format digital. Cu alte cuvinte, poți să răsfoiești, virtual, ce-i drept, pagină cu pagina, zeci de astfel de documente, de la clasa I până la ultimul an liceal. Aici, afli mai multe detalii.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
214 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap