Sindicalist: „atenție la transmisia LIVE…!”

Date:

Atenție

Profesorul Nicu Cotescu, președinte al sindicatului „Spiru Haret” Dolj, fost inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, atrage atenția asupra unor aspecte care intervin în transmiterea Live a orelor. Citiți și distribuiți.

L1/2011

Art 272 (3) Inregistrarea prin orice procedee a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce.
(4) Multiplicarea, sub orice forma, a inregistrarilor activitatii didactice de catre elevi sau de catre alte persoane este permisa numai cu acordul cadrului didactic respectiv.

REGULAMENTUL (UE) 2016/679 RGPD

  • Categorii de date cu character personal:
  • Profesie, Loc de muncă, Imagine, Voce, Fotografiile persoanelor etc.
  • Când este permisă prelucrarea datelor?
  • aveți consimțământul persoanei vizate
  • acționați în interesul legitim al companiei dumneavoastră, atâta timp cât nu sunt afectate în mod serios drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor ale căror date sunt prelucrate. Dacă drepturile persoanei prevalează asupra intereselor companiei dumneavoastră, nu puteți prelucra datele cu caracter personal.

GHID PENTRU ÎNCEPEREA CURSURILOR, PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL GIMNAZIAL ȘI LICEAL

În organizarea eficientă a Scenariilor …sau, elevii, urmăresc orele după înregistrarea și încărcarea lor pe un grup online, la care au acces numai membrii comunității respective. În orice situație, este nevoie de acordul cadrului didactic, conform prevederilor LEN, iar elevii și părinții trebuie informați în legătură cu consecințele legale ale distribuirii acestor înregistrări în afara grupului, respectiv fără acordul cadrului didactic și al părinților elevilor. Înregistrările lecțiilor sunt destinate strict elevilor din clasa respectivă și nici părinții acestora nu au permisiunea de a le accesa fără acordul cadrului didactic și al părinților tuturor celorlalți elevi. Elevii se vor conecta la online cu sau fara imagine.

OUG 141/2020


Art. 4. – Unitatile de invatamant vor elabora proceduri proprii pentru prelucrarea datelor cu caracter personal ale participantilor la activitatile desfasurate prin intermediul tehnologiei si al internetului, in baza metodologiei-cadru elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si aprobate prin ordinul ministrului, cu respectarea legislatiei specifice in vigoare.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Atentie la transmisia LIVE, daca se doreste! Cateva prevederi justificative!1. L1/2011Art 272 (3) Inregistrarea prin…

Geplaatst door Nicu Cotescu op Dinsdag 8 september 2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
166 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap