Câți profesori își cunosc aceste drepturi asupra cărora se păstrează tăcerea?

Trebuie citite

Foarte important

Veți citi în cele ce urmează probabil unul dintre cele mai importante materiale de pe site-ul laclasă.ro. Vă invităm să îl distribuți pe rețelele de socializare ori pe profilul dumneavostră pentru a-i ajuta și pe ceilalți.

Patru drepturi asupra cărora se păstrează tăcerea

Dreptul de a vă recupera sumele de bani investite în cursurile de formare continuă

Trebuie să rețineți faptul că unitatea școlară nu vă privilegiază în niciun fel, este dreptul cadrelor didactice să își recupereze banii investiți în cursurile de formare. Legea este extrem de clară în acest sens, angajatorul trebuie să asigure, din fondurile proprii, formarea angajaților. Pentru a beneficia de decontarea acestor sume trebuie să aveți chitanța în original și să depuneți o cerere în acest sens. În cazul în care în bugetul școlii nu sunt prevăzute astfel de sume, prin intermendiul sindicatului, obligați conducerea unității de învățământ să respecte legea. Mai multe detalii vă invităm să citiți aici.

Dreptul de a solicita detalii, în scris, asupra modului în care vi s-a calculat salariul

În cazul în care aveți dubii asupra corectitudinii modului în care vă este calculat salariul, trebuie să acționați. Un prim pas îl reprezintă lecturarea acestui material, urmat de depunerea unei cereri la secretariatul unității de învățământ. Nu uitați să solicitați număr de înregistrare, alături de o copie a acesteia. Prin intermediul cererii trebuie să  solicitați detalierea modului de calcul al salariului. Legea obligă școala să ofere răspuns în maxim 30 de zile. În cazul în care, nici după cele 30 de zile unitatea nu v-a oferit un răspuns, adresați o cerere de revenire. Dacă nici după acest ultim pas, sistuația nu se rezolvă, mergeți la sindicat ori la ISJ-ul de care aparțineți.

Dreptul la învoire colegială

Puteți beneficia de mai multe zile învoite pe an. Detalii suplimentare puteți accesa aici.

Dreptul la indemnizația de instalare

Aceasta este echivalentă cu un salariu minim pe economie și se acordă dacă respectați condițiile de aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -