Vezi care sunt efectele produse în 2018 de noul plan-cadru

Trebuie citite

2018

Și în cursul anul 2018 va continua să își producă efectele noul plan-cadru pentru învățământ gimnazial, document aprobat în timpul fostului ministru al Educației, domnul Adrian Curaj. Actul a fost aprobat în 2016 și a intrat în vigoare în 2017, odată cu debutul anului școlar 2017-2018.

Acest document este capital prin faptul că stabilește numărul minim și maxim de ore pentru fiecare arie curriculară și disciplină de învățământ ce se studiază în gimnaziu. Acesta se aplică gradual și este obligatoriu pentru fiecare unitate de învățământ din România.

Noutăți

Noutățile pe care acest document le-a adus în anul școlar 2017-2018 pot fi consultate aici. Una dintre cele mai importante noutăți este legată de intrarea în vigoare a unor noi programe școlare, acestea pot fi descărcate de aici. Nu uitați să distribuiți materialul.

Continuă efectele

Primele efecte au fost vizibile începând cu anul școlar 2017-2018 și i-au vizat pe cei care erau boboci de clasa a V-a. Începând cu anul școlar 2018-2019, elevilor care vor promova în clasa a VI-a li se vor aplica în continuare prevederile noului plan-cadru. Cei care vor intra în clasa a V-a vor fi ghidați tot de aceleași prevederi.

Ceilalți

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a vor studia conform vechiului plan-cadru. Practic, pentru câțiva ani, în sistemul școlar din România vor funcționa două astfel de documente cruciale.

Clasele a VI-a și a V-a

În tabelul de mai jos sunt detaliate numărul de ore existente pentru fiecare disciplină și arie curriculară în parte. Documentul poate fi descărcat de aici.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -