Acesta este noul plan-cadru valabil începând cu septembrie 2017

Date:

Surprizele noului an școlar

Începând cu anul școlar 2017-2018 va intra în vigoare un nou Plan-Cadru. Acest document este valabil pentru învățământul gimnazial și se va aplica în etape. Este de prisos să mai amintim faptul că noutățile pe care le aduce sunt extrem de importante. Vă invităm să consultați cu mare atenție imaginea de mai jos.

Adrian Curaj

Suntem siguri că vă mai amintiți agitația care a cuprins sistemul educațional în anul 2016, cu ocazia dezbaterilor generate de Planul-Cadru, nu are sens să aprofundăm problema, poate cu altă ocazie.

La momentul aprobării acestui document, fostul ministru al Educației, domunl Adrian Curaj, a declarat:

Este probabil cel mai amplu proces de consultare din educaţie, a durat patru luni. Astăzi avem noul plan cadru pentru gimnaziu. Principalele puncte, ceva foarte aşteptat, creştem numărul de ore dedicat curriculumului la dispoziția școlii. Programa şcolară şi corespunzător manunalele şcolare vor acoperi 75 la sută din numărul de ore, astfel încât 25 la sută din timp să fie la dispoziţia profesorului pentru aprofundare , recuperare, activităţi remediale. Acum, manunalele ocupă sută la sută din timp.

Cum se aplică

Articolului 8 al ordinului pentru promovarea planului-cadru impune acplicarea acestuia în mod gradual.

Planurile-cadru de învățământ aprobate prin prezentul ordin se aplică începând cu anul școlar 2017—2018, la clasa a V-a, începând cu anul școlar 2018—2019, la clasa a VI-a, începând cuanul școlar 2019—2020, la clasa a VII-a, iar din anul 2020—2021, la clasa a VIII-a.

DESCARCĂ DOCUMENTUL DE AICI

NOTE:
* Elevii pot opta, într-un an de studiu, pentru 2—3 cursuri opționale, din care un opțional integrat la nivelul mai multor arii curriculare este obligatoriu.
** În cadrul acestei discipline vor fi studiate: la clasa a V-a „Gândire critică și drepturile copilului”, la clasa a VI-a „Educație interculturală”, la clasa a VII-a „Educație pentru cetățenie democratică” și la clasa a VIII-a „Educație economico-financiară”.
*** Curriculumul la decizia școlii (CDS) se constituie atât din opționale ofertate la nivelul unității de învățământ, dar și din opționale ofertate la nivel
național. CDS este rezultatul unui proces real și transparent de consultare și negociere cu elevii și părinții acestora, cu alți actori la nivel comunitar și valorifică oportunități și nevoi specifice contextului cultural, social și economic local.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
674 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap