Întrucât nu puține sunt situațiile în care cadrele didactice nu își cunosc drepturile și responsabilitățile, vă invităm să lecturați cu atenție acest material. Acesta este util atât profesorilor cu vechime, cât și noilor intrați în sistem. Nu uitați, dacă sunteți de părere că ar putea fi util, distribuiți-l pe rețelele de socializare.
Cine îți poate perturba activitatea
Legea a clarificat extrem de bine acest capitol. Practic, odată intrat la oră, nicio autoritate publică sau școlară nu are voie să îți perturbe activitatea. Articolul 97, aliniatul 1, din Statutul cadrului didactic este edificator.
Cine te poate filma?
Aruncă o privire asupra acestui material (citește aici) în care îți sunt dezvăluite principalele metode și instrumente prin care elevii își înregistrează profesorii, asta fără acordul celor din urmă. Fii cu băgare de seamă, telefonul deja este demodat.
De un real folos este și acest material care îți arată cum să descoperi eventualele clipuri video ori materiale publice în care ai putea fi inclus fără voia ta.
Revenim. Ora de curs nu poate fi înregistrată de nimeni fără acordul directorului instituției de învățământ sau a cadrului didactic. Mai nou, dacă imaginile vor fi folosite în scopuri externe, este necesar și acordul scris al părinților elevilor.
Încă ceva
O listă extrem de utilă de drepturi de care cadrele didactice beneficiază a fost întocmită în cadrul acestui material intitulat: “Câți profesori își cunosc aceste drepturi asupra cărora se păstrează tăcerea. ”