Știați asta? Vezi cine are voie să perturbe cadrele didactice în timpul orelor de curs

Trebuie citite

Întrucât nu puține sunt situațiile în care cadrele didactice nu își cunosc drepturile și responsabilitățile, vă invităm să lecturați cu atenție acest material. Acesta este util atât profesorilor cu vechime, cât și noilor intrați în sistem. Nu uitați, dacă sunteți de părere că ar putea fi util, distribuiți-l pe rețelele de socializare.

Cine îți poate perturba activitatea

Legea a clarificat extrem de bine acest capitol. Practic, odată intrat la oră, nicio autoritate publică sau școlară nu are voie să îți perturbe activitatea. Articolul 97, aliniatul 1, din Statutul cadrului didactic este edificator.

(1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfășurării activității didactice de nici o autoritate școlară sau publică.

Cine te poate filma?

Aruncă o privire asupra acestui material (citește aici) în care îți sunt dezvăluite principalele metode și instrumente prin care elevii își înregistrează profesorii, asta fără acordul celor din urmă. Fii cu băgare de seamă, telefonul deja este demodat.

De un real folos este și acest material care îți arată cum să descoperi eventualele clipuri video ori materiale publice în care ai putea fi inclus fără voia ta.

Revenim. Ora de curs nu poate fi înregistrată de nimeni fără acordul directorului instituției de învățământ sau a cadrului didactic. Mai nou, dacă imaginile vor fi folosite în scopuri externe, este necesar și acordul scris al părinților elevilor.

(2) Înregistrarea magnetica sau prin procedee echivalente a activitatii didactice poate fi facuta numai cu acordul celui care o conduce.

(3) Multiplicarea, sub orice forma, a înregistrarilor activitatii didactice de catre elevi, studenti sau de catre alte persoane
este permisa numai cu acordul cadrului didactic respectiv.

Încă ceva

O listă extrem de utilă de drepturi de care cadrele didactice beneficiază a fost întocmită în cadrul acestui material intitulat: “Câți profesori își cunosc aceste drepturi asupra cărora se păstrează tăcerea. ”

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -