Ești profesor? Ai dat numărul de telefon părinților? Poate ar trebui să citești acest material

Date:

De la început

De la început trebuie să știi că nu există vreo lege care să oblige cadrul didactic să își împărtășească numărul de telefon părinților sau elevilor. Nici instituțiile de învățământ nu te pot obliga să faci asta. Practic, numărul tău de telefon este privat și ar trebui cunoscut de secretariatul școlii, de director și de colegii apropiați. Ține de un minim de precauție din partea cadrului didactic să evite astfel de gesturi.

Poate, în situația în care școala ar oferi telefoane de serviciu cadrelor didactice, altfel ar sta treaba.

Fii precaut!

Trebuie să fii extrem de precaut atunci când te gândești să oferi numărul de telefon unor necunoscuți. Nu trăim vremurile în care te poți expune fără să riști.

Poate ar trebui să iei în discuție și următoarele aspecte:

  • Nu puțini vor fi părinții care te vor deranja la ore nepotrivite. Așadar, dacă ții la viața ta privată…
  • Numărul tău de telefon are șanse mari să ajungă în posesia elevilor sau necunoscuților tăi. Pe măsură ce numărul tău ajunge în cât mai multe agende, cresc șansele de a fi sunat fără număr în scopuri care numai normale nu sunt. Detalii despre cum poți afla cine te sună fără număr poți citi de aici.
  • Sigur ai conturi ( poate pe rețelele de socializare) realizate pe baza numărului de telefon de care nu vrei să știe nimeni. Sunt șanse cu mult mai mari să fii identificat dacă cineva îți cunoște numărul de telefon.
  • La fel de mari sunt șansele ca numărul tău de telefon să fie spamat de fel și fel de mesaje nedorite, ori să fie inclus în bazele de date ale unor partide, asociații etc.
  • Schimbarea numărului de telefon presupune costuri financiare și de timp destul de mari. Până ce ajunge la toți apropiații, durează ceva.

Soluția?

Dacă părinții doresc să țină legătura cu școala, cea mai simplă soluție este să vină la școală pentru a discuta situația elevilor, pentru ai învoi sau aduce scutiri. Așadar, întăriți legătura părinților cu școala renunțând la a le mai da numărul de telefon. În plus, aceștia au la dispoziție numărul de telefon al instituției în cazul în care apar diverse urgențe.

Să nu uităm

Înainte de apariția telefoanelor mobile cum se realiza comunicarea cu școala?

Soluții?

O adresă de email, special realizată pentru elevii, ar fi cea mai decentă alternativă atunci când cineva are ceva să vă comunice. Desigur, varianta unui număr de cartelă special pentru astfel de cazuri stă în picioare.

Concluzii

Numărul de telefon este personal. Doar prietenii sau cunoștințele apropiate ar trebui să îl cunoască. Pentru a evita situații din care se iese greu, cea mai bună soluție constă în a nu face această greșeală. Amestecarea unor aspecte ce țin de viața privată cu aspecte ce țin de locul de muncă nu este soluția.

Tu?

Care este opinia ta?

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
1.6K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap