joi, aprilie 2, 2020

Noutățile aduse de anul școlar 2019-2020. Ești pregătit?

Util

Ce poți face dacă te trezești cu ministrul Educației în clasă?

D-ale educației Recentele vizite neanunțate ale ministrului Educației, doamna Monica Anisie, precum și atitudinea...

Acestea sunt prioritățile tale la începutul semestrului 2

Priorități Vă propunem un articol destinat cadrelor didactice intrate recent în învățământ. Desigur, și...

Informații importante referitoare la mărirea salarială din ianuarie 2020. Le cunoști?

Mergem pe premiza că deții aceste informații (detalii). Practic, de la 1 ianuarie 2020, angajații din sistemul educațional vor primi mai mulți bani

Anul școlar 2019-2020

Anul școlar 2019-2020 va reprezenta pentru învățământul românesc momentul în care vor fi implementate o serie de noutăți. Ești pregătit?

Îți recomandăm să citești acest material la pachet cu acest articol.

Pe moment

Am selectat pentru cititorii laclasă.ro cele mai importante schimbări care se vor produce după 1 septembrie 2019. Astfel:

  • Începând cu acest an școlar s-a renunțat la manualul unic pentru fiecare disciplină în parte. Pornită de Liviu-Marian Pop, telenovela manualului unic a luat sfârșit prin decizia unui alt fost ministru, Ecaterina a IV-a.
  • Profesorii au șanse mari de a le fi acordată o nouă mărire salarială. Teoretic, aceasta ar trebui să se aplice la începutul anului 2019. Știți povestea cu “programul de guvernare” și nivelul de salarizare la care ar trebui să ajungă bugetarii în 2020. Ei bine, lucrurile nu sunt încă clare, nu vă bucurați prea mult. Chiar dacă vor fi mărite, după cum poți citi aici, există diferețe care sfidează logica și bunul simț. Așa se face că un angajat cu școală postliceală bate la capitolul salarizare numeroși profesori.
  • Elevii claselor a VII-a și a X-a vor învăța după manuale noi.
  • Și în acest an, spre bucuria multor elevi, va funcționa aplicația care o să îi ajute pe cei de clasa a XII-a să treacă cu bine peste BAC. Aceasta ar putea înlocui meditațiile, fiind, din acest punct de vedere, o lovitură pentru profesorii care ofereau pregătiri contra cost. Detalii aici.
  • O nouă zi liberă la începutul anului școlar, detalii aici. Din păcate, vestea bună este urmată de alta rea. Îți recomandăm să citești materialul spre care s-a făcut trimitere.
  • Profesoarele vor putea rămâne la catedră peste vârsta de 65 de ani.
  • Parlamentarii vor decide dacă numărul de ore va fi redus. La clasa a VIII-a, conform proiectului, ar urma să dispară până la 9 ore. Detalii aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Ultimele Știri

Hopa! Se pregătește o tăiere salarială???

Până în prezent, din câte știm, în nicio țară afectată de pandemie nu s-a pus problema unor...

Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Materia restantă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, cere actualului ministru al Educației o serie de lămuriri privind situația...

Monica Anisie face precizări importante referitoare la predarea online. Vezi ce nu trebuie să faci

Predarea online De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta,...

Această scrisoare trimisă de ministrul Educației tuturor cadrelor didactice trebuie citită

Redăm integral scrisoarea adresată cadrelor didactice: Stimați colegi, Traversăm cu toții o perioadă plină de provocări...

Se solicită ca MEC să adopte un set de măsuri referitoare la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Într-un comunicat de presă, USR solicită MEC adoptarea unui set de măsuri privitoare la desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Printre măsurile propuse se află și amânarea pentru luna August a defășurării acestor două examene naționale.

More Articles Like This

426 Shares
Copy link
Powered by Social Snap