Noutățile aduse de anul școlar 2019-2020. Ești pregătit?

Trebuie citite

Anul școlar 2019-2020

Anul școlar 2019-2020 va reprezenta pentru învățământul românesc momentul în care vor fi implementate o serie de noutăți. Ești pregătit?

Îți recomandăm să citești acest material la pachet cu acest articol.

Pe moment

Am selectat pentru cititorii laclasă.ro cele mai importante schimbări care se vor produce după 1 septembrie 2019. Astfel:

  • Începând cu acest an școlar s-a renunțat la manualul unic pentru fiecare disciplină în parte. Pornită de Liviu-Marian Pop, telenovela manualului unic a luat sfârșit prin decizia unui alt fost ministru, Ecaterina a IV-a.
  • Profesorii au șanse mari de a le fi acordată o nouă mărire salarială. Teoretic, aceasta ar trebui să se aplice la începutul anului 2019. Știți povestea cu „programul de guvernare” și nivelul de salarizare la care ar trebui să ajungă bugetarii în 2020. Ei bine, lucrurile nu sunt încă clare, nu vă bucurați prea mult. Chiar dacă vor fi mărite, după cum poți citi aici, există diferețe care sfidează logica și bunul simț. Așa se face că un angajat cu școală postliceală bate la capitolul salarizare numeroși profesori.
  • Elevii claselor a VII-a și a X-a vor învăța după manuale noi.
  • Și în acest an, spre bucuria multor elevi, va funcționa aplicația care o să îi ajute pe cei de clasa a XII-a să treacă cu bine peste BAC. Aceasta ar putea înlocui meditațiile, fiind, din acest punct de vedere, o lovitură pentru profesorii care ofereau pregătiri contra cost. Detalii aici.
  • O nouă zi liberă la începutul anului școlar, detalii aici. Din păcate, vestea bună este urmată de alta rea. Îți recomandăm să citești materialul spre care s-a făcut trimitere.
  • Profesoarele vor putea rămâne la catedră peste vârsta de 65 de ani.
  • Parlamentarii vor decide dacă numărul de ore va fi redus. La clasa a VIII-a, conform proiectului, ar urma să dispară până la 9 ore. Detalii aici.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -