ABERANT!! Toate cadrele didactice vor fi obligate să prezinte certificatul de non-violator

Trebuie citite

Când parlamentarii nu au ce face

Plătiți cu bani grei, parlamentarii noștri au votat o lege care îi obligă pe angajații care intră în contact cu persoane vulnerabile (copii, femei, persoanele cu dizabilităţi, persoane vârsnice sau victime ale violenţei domestice) să prezinte un certificat de non-violator. Aproape toți angajații (profesorii, cadrele medicale, funcționari publici, polițiști, pompieri, oficianți poștali etc.) din România vor fi nevoiți să piardă ore bune sau zile pe la poliție pentru obținerea acestei hârtii complet inutile. Situația se datorează faptului că, pe 20 iulie a intrat în vigoare Legea nr. 118/2019 privind „Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale“ *, vezi legea aici.

Deputata independentă, fostă USR, Oana Bîzgan, este cea care a inițiat legea, Parlamentul a votat-o iar președintele a promulgat-o. Simplu, nu?! Deci, partidele politice și-au dat mânuța pentru încă in pic de birocrație inutilă și nu a interesat pe nimeni efectele colaterale.

PRIMITIVISM!

Nu contestă nimeni oportunitatea existenței unei baze de date cu prădătorii sexuali, ceea ce se contesta este modul PRIMITIV în care sute de mii de oameni integri sunt puși pe drumuri și întărirea birocrației. Punerea pe drumuri este complet inutilă, deoarece suntem în secolul XXI, secolul tehnologiei, iar informația aceasta poate fi obținută de către angajator prin acces la bazele de date ale instituțiilor abilitate. În acest mod nu mai pui pe drumuri milioane de oameni, corect?! Dar nu mai bine, dacă situații de abuz au loc, poliția îl anunță pe angajator?

Art.18.– (1) Instituţiile din sistemul de învăţământ, sănătate sau protecţie socială, precum şi orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile, ori care presupun examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane au obligaţia de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi, prezentarea certificatului de integritate.

Umilitor

Situația este umilitoare și revoltătoare. Nu doar că pui inutil sute de mii de oameni pe drumuri, dar pleci și de la premiza că aceștia sunt vinovați, arunci o pată asupra integrității acestora și a unor meserii nobile. Practic, trebuie să îi dovedești statului că nu ești un vinovat. În plus, la ce mai este util cazierul?

Odată la 6 luni

Concret, drumul la poliție, statul la cozi, umilirea va fi obligatorie de două ori pe an.

Art.16 (3) Certificatul de integritate comportamentală este valabil 6 luni de la data eliberării.

obs*

L E G E privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr.76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -