Victorie a sindicatelor, s-a terminat cu discriminarea! Statutul zilei de 5 octombrie este la fel pentru toți profesorii

Trebuie citite

5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei

Conform hotărârii UNESCO, Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 octombrie. Lipsa de comunicare pe acest subiect, știrile false din media, au generat reacții confuze și tensiune în rândul cadrelor didactice.

Discriminare

Cadrele didactice erau puternic nemulțumite de discriminarea la care erau supuse în privința zilei de 5 octombrie. Problema persista de mult prea mulți ani și devenea de-a dreptul penibilă. În cele mai multe județe, profesorii erau obligați să ”sărbătorească” ziua Educatorului prin „activități specifice”. Din păcate, folosind terminologia „activități specifice”, legiuitorul nu făcea decât să inducă o și mai mare confuzie.

Capitala și restul lumii

În capitală și în alte câteva județe, ziua de 5 octombrie era declarată nelucrătoare. Se punea întrebarea dacă învățământul mai este național sau voievodal? Nu trebuie să fii doctor în drept pentru a realiza faptul că ai de-a face cu un act clar de discriminare. Nu putem spune exact cine este vinovat de această situație, cert este că nimeni din minister nu a dorit să modifice nimic.

Noul statut

Conform Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învățământ Preuniversitar, varianta din 2019, ziua de 5 octombrie este declarată zi nelucrătoare pentru toate cadrele didactice. Aceasta se adaugă celorlalte 17 zile libere de care beneficiază cadrele didactice, vezi aici detalii.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -