Victorie a sindicatelor, s-a terminat cu discriminarea! Statutul zilei de 5 octombrie este la fel pentru toți profesorii

Date:

5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei

Conform hotărârii UNESCO, Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 octombrie. Lipsa de comunicare pe acest subiect, știrile false din media, au generat reacții confuze și tensiune în rândul cadrelor didactice.

Discriminare

Cadrele didactice erau puternic nemulțumite de discriminarea la care erau supuse în privința zilei de 5 octombrie. Problema persista de mult prea mulți ani și devenea de-a dreptul penibilă. În cele mai multe județe, profesorii erau obligați să ”sărbătorească” ziua Educatorului prin „activități specifice”. Din păcate, folosind terminologia „activități specifice”, legiuitorul nu făcea decât să inducă o și mai mare confuzie.

Capitala și restul lumii

În capitală și în alte câteva județe, ziua de 5 octombrie era declarată nelucrătoare. Se punea întrebarea dacă învățământul mai este național sau voievodal? Nu trebuie să fii doctor în drept pentru a realiza faptul că ai de-a face cu un act clar de discriminare. Nu putem spune exact cine este vinovat de această situație, cert este că nimeni din minister nu a dorit să modifice nimic.

Noul statut

Conform Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învățământ Preuniversitar, varianta din 2019, ziua de 5 octombrie este declarată zi nelucrătoare pentru toate cadrele didactice. Aceasta se adaugă celorlalte 17 zile libere de care beneficiază cadrele didactice, vezi aici detalii.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
2.2K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap