Ce trebuie să faci în primele zile de la începerea anului școlar

Trebuie citite

Fii pe fază!

Vă propunem un articol destinat cadrelor didactice intrate recent în învățământ. Desigur, și profesorii care au vechime ar trebui să consulte acest material. În plus, am avea rugămintea de a distribui materialul pe rețelele de socializare, asta dacă considerați acest articol ca fiind util. Mulțumim.

Pe scurt

1. Dacă în ultimii doi ani ai obținut un grad didactic este musai să îl echivalezi în credite. Echivalarea nu este un proces automat, presupune o cerere înregistrată la unitatea de învățământ și bifarea unor etape ulterioare. Tot ce trebuie să cunoști despre acest subiect poate fi lecturat aici.

2. O lege umilitoare pentru cadrele didactice, destul de ambiguă la capitolul date temporale, a intrat în vigoare. Aceasta obligă pe toți cei care intră în contact cu minori să aducă un certificat de non-violator. Da, știm, adio prezumție de nevinovăție… Practic, ești obligat să prezinți acest document de două ori pe an, adică să faci două drumuri la poliție. Citește aici totul despre această umilire la care sunt supuse cadrele didactice.

3. Testele psihologice, fără de care nimeni nu are dreptul să intre la ore, se realizează de obicei în perioada de până la începerea orelor de curs. Acestea au o valabilitate de un an și sunt decontate, conform legii, de către angajator. Cei care au participat la titularizare pot folosi adeverința depusă la dosar.

4. Navetiștii vor fi nevoiți să facă o estimare a costului navetei și să declare că nu au locuință în localitatea în care predau.

5. Verifică dacă ai completat condica și dosarul personal.

6. Reactualizează-ți cunoștințele referitoare la mijloacele moderne de învățământ. Aici ai numeroase sugestii care se adresează cadrelor didactice.

7. Verifică-ți salariul, nu te baza pe încredere atunci când este vorba de bani. Cere ajutorul acestui instrument.

8. Citește aici despre despre ceea ce trebuie să faci în timpul programului de lucru și pune-te la punct cu cele mai importante noutăți legislative.

9. Stai liniștit, manualele nu vor fi pe bancă, tradiția problemelor de început de an trebuie menținută. Cu toate acestea, manualele pot fi accesate și descărcate aici.

10. Vezi structura definitivă a noului an școlar și folosește acest soft pentru realizarea documentelor școlare.

11. Dacă ești nou în sistem, înscrie-te într-un sindicat, treci peste manipulare. Sindicatele sunt singurele instituții care îi mai apără pe profesori și care promovează interesele acestora. Nu fă jocul celor care doresc să slăbească sindicatele. Este nevoie de unitate și de implicare deoarece vremurile se arată a fi sumbre pentru oamenii din sistem.

Citește și

11 lucruri care te vor enerva cumplit în anul școlar 2019-2020

Noutățile aduse de anul școlar 2019-2020. Ești pregătit?

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -