Cazierul sexual, o nouă mare umilință la care sunt supuși profesorii

Trebuie citite

Cazierul sexual

De 3 decenii, nu exagerăm, profesorii primesc lovitură după lovitură. Torpilele sunt menite să slăbească învățământul și prestigiul educatorilor. Da, clasa politică mioritică te vrea prost și dependent de ajutoarele sociale, nu poate contesta nimeni asta!

Fără voia lor, mai nou, cadrele didactice sunt obligate să joace într-un film ireal de prost. Atât de stupidă este situația creată încât cei mai mulți nici nu vor să accepte realitatea și mizează pe „fake news” sau pe o glumă proastă. Nu este nici pe departe așa, legea este votată, trecută de președintele fost profesor, publicată în Monitorul Oficial, adică în vigoare.

Bășcălia creierelor plate

Creierele plate din Parlamentul băștinaș au votat o lege (vezi aici detalii) care îi umilește pe toți cei care lucrează cu minori. Se vede de la o poștă că este neconstituțională, doar că niciun partid nu s-a deranjat să reclame acest aspect. Ipocrizia, reaua intenție și mizeria fac casă bună cu politrucii care jefuiesc și distrug de 3 decenii, totul sub privirile tăcute a milioanelor de români care au mai rămas în România. Pe când o lege care să limiteze accesul lichelelor în Parlament?!

Câteva aspecte problematice

  • Să pleci din start de la ideea de a plasa suspiciuni de pedofilie asupra unor bresle este o crimă neconstituțională. Unde mai este prezumția de nevinovăție? La fel ca în perioada prigoanei comuniste, statul te acuza fără dovezi iar tu trebuie să te disculpi aducând dovezi. Oare pentru a avea parte de astfel de atitudini, cadrele didactice plătesc taxe și impozite?
  • Să pui pe drumuri, de 2 ori pe an, sute de mii de oameni, să îi obligi să stea la cozi pentru o bucată de hârtie care nu dovedești nimic, nu este altceva decât o mizerie. S-a inventat internetul, poliția poate din două click-uri să comunice direct cu școala, să transfere aceste certificate în format electronic fără să mai pună pe drumuri pe nimeni. Aici se vede reaua intenție a bolnavilor care au putut vota actuala formă a legii.
  • Cum vor face față cei de la Evidența Populației volumului uriaș de cereri. Să nu uităm, legea se referă la toți cei care lucrează cu minori. Baza de date cu pedofilii nu este nici pe departe realizată, fapt care impune realizarea de verificări multiple. Este de la sine înțeles că adeverința nu va putea fi eliberată precum cazierul, adică în 30 de minute. Practic, va fi nevoie de o nou vizită. Alți bani pe drumuri, altă distracție la coadă la poliție.
  • Legii îi lipsesc date de aplicare clare. Nu este clar până la ce dată cadrele didactice ar trebui să predea la secretariatul unităților de învățământ adeverința de non-violator. La fel de confuză este legea și în privința modului în care vor fi sancționați cei care nu prezintă adeverința.

Mârlănește

Deși ideea de a avea o bază de date cu persoanele care au astfel de deviații sexuale este salutară, aceasta a fost pusă în practică mârlănește. După ce citește legea îți dai seama că este vorba de o lovitură dată profesorilor, medicilor, asistentelor etc. A primat dorința de umili și bășcăliza sute de mii de oameni când totul se putea rezolva din două trei click-uri. Practic, pentru câteva sute de persoane cu probleme, luminații din Parlament pun pe drumuri alte sute de mii. Inițiatoarea legii și cei care au votat-o și-au arâtat disprețul profund față de anumite categorii socio profesionale. Astfel de indivizi nu au ce căuta în frunte poporului.

Citește legea!

Aici poți lectura informații suplimentare.

P.S.

Numai în țara asta se putea întâmpla așa ceva fără ca societatea civilă și cei vizați să reacționeze cu tărie. În alte state, vinovații pentru astfel de aberații erau pur și simplu măturați afară din viața politică. Practic, legea pare a fi dată pentru a justifica menținerea unor posturi călduțe și bine plătite pe la Evidența Populației, pentru întărirea sfintei birocrații.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -