Dragi cadre didactice, ați adus adeverința?

Trebuie citite

Update

S-a făcut un pic de lumină. Citește pentru mai multe informații acest material (13 clarificări foarte importante privind certificatul de integritate comportamentală.)

Adeverința?

Anul acesta școlar vine cu o premiera absolută, „adeverința de non-violator” – s-a scris aici și aici. Deși legea este destul de clară, confuzia domnește prin unitățile de învățământ. Nu puține au fost semnalele primite prin care cadrele didactice se arătau profund nemulțumite de situația în care sunt puse începând cu acest an școlar. Aceasta nu este singura noutate, aici puteți lectura mai multe noutăți.

Nu este gata

Pe lângă umilința la care sunt supuși, profesorii vor trebui să facă mai multe drumuri la poliție. Deoarece „Registrul național al violatorilor și pedofililor” nu este încă gata, polițiștii sunt nevoiți să facă cercetări amănunțite. Drept urmare, adeverința solicitată nu se va elibera pe loc, după cum se lăuda inițiatoarea, ci după câteva zile. Practic, cadrele didactice vor trebui să facă cel puțin 2 drumuri la poliție odată la 6 luni.

Doar pentru cei nou intrați?

După părerea unor reprezentanți ai MEN, acest cazier sexual va trebui prezentat doar de cei care se angajează în sistemul educațional. Pe moment, cadrele didactice prinse în sistem nu ar trebui să prezinte cazierul sexual. Cu toate acestea, dacă citiți articolul de mai jos o să vă dați seama că nu este chiar așa. Legea nu face nicio distincție între profesorii deja existenți în sistem și profesorii care se vor angaja.

Art.18.– (1) Instituţiile din sistemul de învăţământ, sănătate sau protecţie socială, precum şi orice entitate publică sau privată a cărei activitate presupune contactul direct cu copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane vulnerabile, ori care presupun examinarea fizică sau evaluarea psihologică a unei persoane au obligaţia de a solicita persoanelor cu care încheie raporturi de muncă, contracte de voluntariat sau alte asemenea raporturi, prezentarea certificatului de integritate.

Ce spun sindicatele?

Constantin Lungulescu, Președintele Sindicatului „Spiru Haret” Dolj oferă o modalitate decentă de acțiune.

Daca nu se renunta la aceasta lege, care umileste intr-un fel personalul din invatamant, atunci sa simplificam obtinerea certificatului de integritate.

Ar fi bine ca angajatorul sa stranga cererile tip completate, apoi un politist de la o sectie le ia, le proceseaza si apoi le aduce la scoala. Asa este si in alte tari. Spun asta pentru ca avem deja legea, cu toate ca in Parlament avem profesori și inspectori

Reprezentanții USLIP Iași, într-un răspuns acordat laclasă.ro, scot în evidență inutilitatea acestei legi.

Este o procedura inutilă care va mari birocrația!

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -