Tocmai s-a produs una dintre cele mai importante schimbări din educație

Trebuie citite

schimbări

În sistemul educațional vor avea loc schimbări cu consecințe serioase pentru elevi. Începând cu anul școlar 2019-2020 învățământul profesional va deveni obligatoriu pentru elevii care obțin note mai mici de cinci la Evaluarea Națională. Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, stipulează faptul că „la procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere este minimum 5”. Cu alte cuvinte, elevii sub 5 nu vor intra în procesul de repartizare la licee. Practic, singura formă de învăţământ pe care o pot urma fiind ce profesională. Învățământul profesional durează 3 ani şi poate fi în sistem clasic sau dual.

“(10) La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform pct. I al anexei nr. 2 la prezentul ordin, este minimum 5.00 (cinci).”

Media

Media de admitere la liceu se calculează în funcţie de media de la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a gimnaziului. Media de la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calcul mediei de admitere la liceu iar media de absolvire are o pondere de 20%.

Breaz

Documentul este semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz și a fost publicat joi dimineaţa în Monitorul Oficial.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -