Învățământ sau bufet suedez? Noi măsuri anti-educație!

Trebuie citite

Anti-educație!

Noi măsuri anti-educație sunt în pregătire. Pe principiul conform cărui orice persoană cu studii superioare poate intra în sala de operații să se joace de-a doctorul, după mintea ministrului Cîmpeanu, orice persoană cu studii superioare, chiar dacă nu a urmat programele de formare psihopedagogică sau nu are masteratul didactic, se poate juca de-a profesorul. Această excepție este inclusă în viitoarea Lege a Educației propusă de Cîmpeanu.

Excepția care anulează totul

Regula

(1) Studenţii şi absolvenţii de învăţământ superior care optează pentru cariera didactică au obligaţia să absolve cursurile unui masterat didactic cu durata de 2 ani ori programele de formare psihopedagogică de nivel I, respectiv II, acreditate conform legii.

Excepția

(2) Prin excepție, pot opta pentru cariera didactică și absolvenți ai învățământului superior care nu au parcurs formarea inițială prevăzută la alin.(1), sub condiția susținerii și promovării unei probe suplimentare de examinare a cunoștințelor teoretice de pedagogie pentru debutul în stagiatura didactică, organizat de CNFDCD la nivelul structurilor teritoriale.

Bufetul suedez

Angajarea în învățământ va fi pentru toată lumea. Învățământul devine un bufet suedez din care toți se pot înfrupta fără a mai ține cont de interesul elevilor și discriminându-i pe angajații intrați pe ușa din față, cu toate cursurile și atestatele luate.

Pentru cine?

Așadar, pentru cine mai rămân valabile prevederile referitoare la introducerea masterului didactic, la anul de stagiatură sau la programele de formare? Va mai pierde cineva timp să studieze pe banii proprii cursurile DPPD-urilor? Cumva doar acei tineri corecți și dedicați vocației de profesor?

Bagatelizarea meseriei de profesor

În timp ce profesorii sunt obligați să se perfecționeze în mod continuu, să parcurgă fel și fel de studii și programe, porțile se deschid larg către exterior. Practic, se va permite accesul în sistem a unor persoane care nu au niciun fel de pregătire pentru a lucra cu elevii. Merită riscul de a deprofesionaliza sistemul de învățământ? Este normal să experimentăm pe elevi și să bagatelizăm meseria de profesor?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Sindicatele sar cu banii: asigurări complexe, ajutoare sociale și prime de sărbători

Sindicatele sar cu baniiSindicatele sar cu banii, iar avantajele membrilor de sindicat sunt din ce în ce mai numeroase....
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -