Acestea sunt cele 6 revendicări ale sindicatelor din educație. Este doar începutul

Trebuie citite

6 revendicări

6 revendicări au avut sindicaliștii din educație care au protestat zilele acestea în fața Ministerului Energiei.

Solicităm Guvernului României să întreprindă demersuri pentru:

1.

Creșteri salariale pentru a face față creșterii costului vieții; lucrătorii trebuie să primească o parte echitabilă din câștigurile rezultate din productivitatea muncii lor; măsuri de promovare a negocierilor colective, ca fiind cea mai bună modalitate de a obține o remunerație corectă într-o economie durabilă. Valoarea reală a salariilor minime legale în Europa a scăzut în medie cu 4,8% în acest an, reprezentând cea mai mare scădere a salariilor minime reale din acest secol și lăsând milioane de lucrători să lupte pentru a-și permite cele mai elementare costuri de viață, cum ar fi hrana, chiria si energia.

2.

Compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la utilități/ energie/ chirie, pentru a-și asigura condițiile de trai decente, precum și dreptul la hrană, toate acestea fiind drepturi ale omului și trebuind protejate. Aproximativ 9,5 milioane de lucrători în U.E. au avut deja dificultăți în a-și plăti facturile la energie, înainte de începerea crizei costului vieții. Până în iulie anul acesta, costul gazului și al electricității a crescut cu 38% în Europa, față de anul trecut, iar costul continuă să crească. Aceasta și costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie.

3.

Plafonarea prețului la energie/gaze, în special pentru persoanele fizice, precum și aplicarea unei taxe suplimentară pe profiturile excesive ale companiilor din aceste domenii, pentru a nu li se permite să speculeze această criză, coroborate cu alte măsuri pentru a împiedica marile corporații să-și mute profiturile în paradisuri fiscale, cum ar fi reducerea dividendelor și pentru a preveni speculațiile privind prețul alimentelor.

4.

Aplicarea de măsuri naționale și europene de sprijin anticriză pentru protejarea veniturilor și locurilor de muncă în industrie, servicii și sectorul public și pentru finanțarea măsurilor sociale pentru a putea face față acestei crize și proceselor de tranziție justă.

5.

Reformarea funcționării pieței energetice a Uniunii Europene. Recunoașterea faptului că energia este un bun public, precum și nevoia de investiții pentru a aborda cauzele fundamentale ale crizei, cum ar fi investițiile insuficiente în energia verde și consecințele privatizării în acest sector.

6.

Deschiderea spre un dialog constructiv cu sindicatele pentru elaborarea și implementarea de măsuri privind această criză, conștienți fiind de gravitatea și urgența situației.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -