Sindicate: Nu depuneți cerere la școală pentru revenirea la muncă

Trebuie citite

Sindicate

Într-o informare comună trimisă membrilor de sindicat, cele două federații sindicale care activează în învățământ recomandă profesorilor să nu depună niciun fel de cerere pentru a se reîntoarce la muncă.

Stimați colegi,

Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Colegiul Liderilor Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, întrunite în ședințe în data de 12.06.2023, cu majoritate de voturi a membrilor prezenți, au hotărât suspendarea grevei generale, sub condiția ca, prin ordonanță de urgență, să fie instituit principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului de asigurări sociale de stat, iar prima tranșă de majorare salarială (de 50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege de salarizare) să fie acordată de la 1 ianuarie 2024.

Menționăm că aceste solicitări se regăsesc în art. III alin. (2) și (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2023 pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 514/12 iunie 2023.

Fiind o situație de suspendare a grevei, în raport de prevederile Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, cu modificările ulterioare, organizatorii grevei nu au obligația legală de a notifica suspendarea acesteia, iar salariații care au participat la grevă nu depun niciun fel de cerere la instituția/unitatea de învățământ; de asemenea, nici comitetele de grevă nu au obligația de a notifica inspectoratele teritoriale de muncă. Practic, este suficient ca salariații să se prezinte la locul de muncă și să își reia activitatea în mod normal, consemnând ca atare în condica de prezență.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -