Primele de carieră didactică și profesională: 7 clarificări sindicale importante

Trebuie citite

Primele

Primele de carieră didactică și profesională sunt în centrul unui scandal generat de lipsa de comunicare a celor două ministere implicate.

Nicu Cotescu

Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, într-o postare pe Facebook, aduce 7 clarificări referitoare la primele de carieră didactică și profesională.

Ref. Prima de carieră didactică și profesională:

Pentru o corecta informare, Ministerul Educatiei a trimis doar lista cu angajatii din invatatamant la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene. MIPE este cel care a facut licitatia si cel care tine legatura cu Pluxee. Fintantarea este asigurata de MIPE, prin intermediul Pluxeee. Pana la ora actuala nu exista o lista oficiala cu magazinele partenere si furnizorii de formare. Imediat ce vom intra in posesia acestei liste, o vom trimite.

„Pluxee nu a afișat pe site-ul lor rețeaua pentru acest program” – informatia este oficiala de la reprezentantii Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene.

Fiind vorba de peste 300000 de carduri se identifică și erori ce vor fi remediate în termenul cel mai scurt. Nu rămâne nimeni fără bani. Unele carduri au fost incărcate cu sume mai mari. Cardurile au fost încărcate defalcat ptr a se face deosebire între cele doua tipuri de cheltuieli.

Ministerul Educației va elabora un ghid privind cheltuirea banilor și decontarea lor;

Persoanele omise în primă etapă vor primi cardurile imediat ce Ministerul Educației va trimite la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene documentul cu acestea;

Beneficiari vor fi toți salariații care au desfășurat activitate în anul școlar 2022-2023, indiferent de durată și indiferent dacă mai au sau nu CIM în actualul an școlar.

Pe parcursul săptămânii au existat mai multe întâlniri cu reprezentanții ME si MIPE. Așteptăm ghidul oficial cu explicațiile de rigoare.

(vezi sursa)

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -