Ministrul Educației anunță majorări salariale în învățământ: „cu siguranță…”

Trebuie citite

Majorări salariale

Cadrele didactice vor avea parte de majorări salariale, asta dacă ar fi să dăm crezare decarațiilor făcute de actualul ministru al Educației – Ligia Deca – în cadrul briefing-ului de presă susținut la finalul ședinței de guvern de astăzi, 28.10.2022.

Majorări din septembrie?

Ministrul educației susține că vor exista majorări salariale, deși, în discuțiile purtate cu Ministerul Finnțelor, nu s-a ajuns la acest subiect.

Reporter: La ce să se aștepte profesorii? Majorări salariale din septembrie anul viitor, din noul an școlar?
Ligia Deca: Profesorii trebuie să se aștepte, cu siguranță, la modificări pe o serie de paliere. Vom agrea împreună cu Ministerul Finanțelor și, evident, împreună cu întregul Guvern, care va fi momentul de intrare în vigoare a majorărilor salariale. Nu am ajuns încă la acel subiect.

Majorări de la 1 ianuarie?

Aplicarea legii salarizării devine subiect de discuție cu sindicatele.

Reporter: De la 1 ianuarie am putea să vedem iar salarii majorate pentru profesori în baza legii salarizării bugetare, să se mai dea o diferență, un procent?
Ligia Deca: Din discuțiile pe care le-am avut deja cu organizațiile sindicale, da, este în discuție o astfel de creștere, așa cum a existat în fiecare an, pe niște tranșe agreate, în funcție de, știu eu, legile pe care le avem în vigoare și în funcție de anvelopa bugetară disponibilă.
Reporter: 4,5 s-a dat anul trecut. Atât se va da și din 2023?
Ligia Deca: Este încă în discuție procentul.
Reporter: Mulțumesc.
Ligia Deca: Mulţumesc.

Video

Dacă aveți răbdare și îi mai suportați, conferința de presă este disponibilă mai jos.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -