Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Trebuie citite

Închiderea școlilor

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima grijă a decidenților.

Șantajul continuă

Actuala guvernare continuă practicile șantajiste ale celei vechi, accentuând haosul și teama care bântuie până la refuz în societate. Ce-i drept, oamenii acceptă mai ușor decizii aberante atunci când provoci și menții teamă, presiune și incertitudine. Iar aceasta pare a fi strategia folosită intensiv și de politicienii mioriticii în acești din urmă ani. Efectele catastrofale asupra economiei, sănătății, drepturilor și libertăților cetățenilor, asupra viitorului generației de mâine, toate aceste par a fi ultima grijă a acestor „autorități”.

Doar sloganuri

Actualul ministru al Sănătății, într-o conferință de presă desfășurată astăzi, 29.12.2021, a susținut adoptarea certificatului verde, document văzut ca o condiție a menținerii școlilor deschise.

În primul rând, dorim să evităm un lockdown, care ar afecta foarte serios viaţa economică a ţării, dorim să evităm închiderea şcolilor – întotdeauna am militat pentru menţinerea şcolilor deschise, sigur, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi pentru personalul didactic – şi, bineînţeles, ceea ce ne preocupă cel mai mult, este vorba despre un număr cât mai mare de decese, reducerea numărului de decese este esenţială şi trebuie să avem la dispoziţie toate instrumentele pentru ca acest lucru să poată fi realizat şi în ţara noastră.

Dincolo de sloganurile repetate necontenit de acești indivizi , deveniți peste noapte și promotori de acte medicale, nici în prezent nu s-a explicat clar cum va împiedica extinderea virusului acest document inventat de politicieni, discriminatoriu și vădit neconstituțional.

Au investit în spitale?

Motivul permanent invocat de autorități pentru închiderea școlilor ține de pericolul de „depășire a resurselor sistemului de sănătate”. Dar au făcut ceva pentru creșterea acestor resurse?!

Creșterea capacității secțiilor ATI ar rezolva numeroase situații critice și ar duce la salvarea de vieți. Desigur, guvernanții preferă să priveze elevii de dreptul la educație, să discrimineze diferitele categorii sociale, să promoveze legi și ordonanțe nelegale decât să rezolve această problemă. Chiar, câte secții noi ATI au realizat în acești doi ani? Cu cât a crescut numărul de paturi?

O creștere necontrolată a numărului de cazuri, cu depășirea resurselor sistemului de sănătate, poate avea trei consecințe: e posibil să fie lockdown, e posibil să oprești activitatea în școli, sper să nu fie așa, pentru că toate aceste lucruri le-am combătut întotdeauna și sunt adeptul măsurilor preventive în locul celor care duc la blocarea activităților sociale și economice. Lucrul cel mai important a fost legat de controlul deceselor, acre ar trebui să nu mai fie într-un număr la fel de mare ca în valul 4, de aceea trebuie săne asumăm cu toții anumite lucruri întrucât efectele pandemiei să fie cât mai puțin grave pentru societate și pentru viața cetățenilor

Video

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Prima de carieră didactică: Ce poți cumpăra pentru a nu fi obligat să returnezi banii

Prima de carieră didacticăÎn România, prima de carieră didactică, cu o valoare nominală de 1.500 de lei, poate fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -