Cocoțat pe tron, ministrul Educației îi sfidează, minte și provoacă pe profesori

Trebuie citite

Presiune pe profesori

După ce și-a pus în cap universitățile, ministrul Educației sare la gâtul cadrelor didactice din învățământul de masă. Ca un veritabil moșier care crede că educația este moșia sa, ministrul instigă la abuzuri și la crearea unui climat de teroare în sistem. 

Recenta sa declarație (vezi aici) a provocat rumoare și numeroase reacții negative în rândul cadreor didactice. Pe scurt, pe motiv de dublare a salariilor, ministrul cere directorilor și inspectorilor să facă inspecții inopinate la ore. Scopul acestei strategii teroriste și securiste ar trebui să fie îmbunătățirea „prestației” profesorilor.

Șefi și șefuleți numiți politic

Nu știu în ce alt domeniu se mai practică astfel de inspecții inopinate. Oare în sănătate, pe la primării ori pe la ministere, angajații se trezesc cu șefuleții peste ei? Nu trebuie să trecem peste faptul că mulți dintre acești sefi și șefuleți sunt numiți politic, fără examen. Oare vor avea aceștia autoritatea morală să presteze inspecții inopinate la oră, că tot vorbim de creșterea calității actului educațional?

După neliniștea cu salariile din aceasta saptamana,iesirea domnului Ministru, prin care cere inspecții la clasa este neinspirata Constantin Lungulescu, președintele S. I. „Spiru Haret” Dolj

Cocoțat pe tron

Cocoțat pe tron, ministrul vede o altă realitate. Nu ar fi primul care s-a teleportat într-o altă lume odată ce s-a văzut într-un post de conducere.

Nu știm cine l-a informat pe ministru, dar salariile din educație nu s-au dublat, nici măcar pe hârtie. Poate s-a dublat numărul de dosare pe care cadrele didactice sunt nevoite să le „presteze” de dragul birocrației sufocante, ori sumele de bani pe care aceștia trebuie să le dea pe hârtie de xerox, tuș, pe reparatul imprimantelor etc.

De ce?

De ce se face ministrul că nu cunoaște realitatea? Ce obține prin sfidarea cadrelor didactice? Explicația cea mai plauzibil constă în încercarea acestuia de a distrage atenția de la incapacitatea statului de a asigura salariile în peste 35 de județe al țării, după cum a declarat un lider sindical (vezi aici). Așadar, distragem atenția prin afirmații excentrice, fără a veni cu soluții pentru rezolvarea adevăratelor probleme.

N-a prestat o vorbă despre

Ministrul educației nu a scos o vorbă despre:

  • zugrăvelile sau reparațiile atât de necesare în tot mai multe școli
  • insecuritatea în care își desfățoară activitatea elevii și profesorii
  • nedecontarea navetei cadrelor didactice din anumite localități din mediul rural
  • despre presiunile și abuzurile pe care unii directori le exercită asupra părinților și profesorilor
  • încălcarea Constituției de către Guvern în privința aplicării hotărârilor judecătorești
  • comasările care au făcut imposibil un act educațional de calitate
  • politizarea învățământului
  • salariile de mizerie din educație
  • neacordarea a 6% din PIB
  • inechitățile din sectorul bugetar (salariul unei infirmiere fiind mai mare decât al unui profesor cu gradul I)

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Prima de carieră didactică: Ce poți cumpăra pentru a nu fi obligat să returnezi banii

Prima de carieră didacticăÎn România, prima de carieră didactică, cu o valoare nominală de 1.500 de lei, poate fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -