Învățământ – „Judeţe întregi nu mai au bani pentru salarii!” Dragnea, Dăncilă, Olguța și Iohannis au fost huiduiți copios

Trebuie citite

Liviu dragnea, Viorica Dăncilă, Olguța Vasilescu și Klaus Iohannis au fost huiduiți copios de către membrii USLIP Iași care au participat la pichetarea din data de 10 mai. Nu mai puțin de 500 de participanți – personal nedidactic și didactic, contabili și secretari – au scandat, printre altele, „Hoții, hoții”, „Nu ne mai mințiți, „Demisia” și „Mincinoșii”.

Mesaj pentru dragnea

În faţa participanţilor la protest, liderul USLIP Iași, domnul Laviniu Lăcustă, a atras atenția că nu mai sunt bani pentru salariile cadrelor didactice.

Îi cerem lui Liviu Dragnea modificarea în regim de urgenţă a legii salarizării. […] Judeţe întregi nu mai au bani pentru salarii! […] Aţi minţit domnule Dragnea că învăţământul va fi prioritate naţională în acest an, dar pentru educaţie se alocă în acest an 2,96 la sută. 

Liderul USLIP Iași i-a mai transmis lui liviu dragnea că profesorii îl vor vizita.

Nu ne determinați să vă vizităm, pentru că noi nu vom veni cu navete de bere la dumneavoastră.

Mesaj pentru președinte

Și președintele României, fost cadru didactic, a intrat în vizorul manifestanților.

Domnule președinte, este timpul să vă treziți! Este timpul să vă treziți domnule președinte. Ați fost profesor, nu vă pasă de noi domnule Klaus Iohannis? Domnule președinte Klaus Iohanis, treziti-vă! Coborâți din turnul de fildeș și veniți în rândul poporului pe care îl conduceți. Rolul dumneavostră este acela de a constata starea de nemulțumire din rândul angajaților din învățământ.

Ce s-a cerut?

Redăm comunicatul oficial.

Media salarială la această categorie este de aproximativ 1250 lei net deoarece pe Legea nr. 153/2017 nedidacticul se găseşte între un minim de 1150 lei şi un maxim de 1450 lei. Subliniem că personalul nedidactic nu a beneficiat de majorarea de 20% de la 1 martie 2018, iar din punct de vedere legislativ nu este recunoscută ca parte a sistemului educaţional.

Nu este nevoie sa mai precizăm faptul că bucătarii din grădiniţe, fochiştii, femeile de serviciu, îngrijitorii, muncitorii de întreţinere sunt absolut vitali pentru buna funcţionare a unităţilor şcolare.

Mai arătăm şi condiţiile mizerabile în care aceştia trebuie să îşi desfăşoare activitatea:

Lipsa echipamentelor speciale pe care de cele mai multe ori şi le achiziţionează singuri;
Nedecontarea navetei acolo unde avem persoane care se deplasează din alte localităţi;
Supranormarea suprafeţei pe care o au în sarcină. De cele mai multe ori femeile de serviciu trebuie să facă munca a două – trei persoane.
Bolile profesionale sunt mai accentuate la această categorie. Vorbim de micoze, intoxicaţii, alergii, probleme circulatorii etc. Toate acestea sunt cauzate de condiţiile inadecvate în care îşi desfăşoară activitatea.
În ceea ce priveşte personalul auxiliar, vorbim de diminuări de salarii, în cazul contabililor între 350 şi 750 lei.

Sunt motive serioase pentru a protesta alături de personalul nedidactic şi auxiliar din unităţile şcolare ale judeţului Iaşi, la Prefectura Iaşi, joi, 10 mai 2018, între orele 13:30 – 14:30.

Revendicări adresate Guvernului României:

Majorarea cu 20% a salariilor şi pentru personalul nedidactic;
Recunoaşterea acestei categorii ca parte integrantă a sistemului educaţional;
Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, refacerea normativelor de muncă şi modificarea regulamentului pentru sporuri pentru a cuprinde şi personalul nedidactic din învăţământ;
Solicităm ca pentru contabilii şi secretarii care au avut diminuări de salarii să se revină la veniturile din luna februarie 2018″.

VIDEO

Clipul de mai jos prezintă întreaga pichetare. Vă invităm să îl urmăriți cu atenție.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -