Ministrul Educației cere inspecții inopinate la ore. Află motivul

Trebuie citite

De la Deva

Prezent la Deva, ministrul Educației a cerut în fața directorilor şi inspectorilor şcolari îmbunătățirea actului educațional. Într-o conferință de presă, acesta a declarat că mărirea salariilor profesorilor impune și o îmbunătățire a prestației acestora.

Am subliniat că au crescut salariile, că au crescut veniturile cadrelor didactice. Acum suntem însă şi în măsură de a cere o creştere a calităţii actului educaţional. La întâlnirea cu directorii am subliniat acest aspect şi chiar m-am gândit să le spun şi soluţii pentru a ajunge să creştem calitatea prestaţiei la clasă a profesorilor. Dintre soluţii, chiar am solicitat tuturor directorilor, directorilor adjuncţi, inspectorilor, tuturor cadrelor care au atribuţii de control, să meargă la clasă inopinat, în afara inspecţiilor programate, să asiste la ore. Prezenţa oricăruia dintre ei la clasă nu va fi decât benefică şi pentru elevi şi pentru cadrul didactic care se va strădui, cu siguranţă, mai mult şi, în final, şi pentru părinţi, care vor vedea că suntem implicaţi şi că dorim să urmărim ca profesorul să vină la ore şi să presteze cât mai bine în faţa elevilor.

Sursa: Facebook

Tu?

Cum comentezi solicitarea ministrului Educației? Din punctul nostru de vedere, folosirea verbului „a presta” sugerează o atitudine total necorespunzătoare cu demnitatea și suveranitatea actului didactic. Minstrul pare că a cam încurcat regiștrii. N-ar strica un vocabular mai adecvat contextului, în fond nu se adresează unor asistați social.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -