Atac la liberele, salariile, voucherele și formarea continuă a profesorilor

,

Trebuie citite

Dușmanii poporului…

Într-o postare care se dorea îndreptată împotriva unor nedreptăți salariale, un deputat incude de-a valma mai multe subiecte în încercarea de a mai câștiga ceva electorat neinformat și de a-și face un strop de imagine pe seama unor probleme grave. Bineînțeles, sunt lansate atacuri, deschise fronturi, care nu reușesc decât să bagadelizeze subiectul, destul de important, spunem noi. Trecând peste distorsionarea voită, cu rea intenție, a realității de către domnul deputat, acesta nu aduce nici măcar o soluție.

Bugetarii de profesori

Un deputat din parlamentul României a luat în vizor salariile celor de la stat, liberele, voucherele de vacanță și formarea continuă de care beneficiază bugetarii. Fără să detalieze categoriile bugetare la care se referă, citind textul domnului deputat, constatăm că, cel puțin în două ocazii, acesta face trimiteri directe și către cadrele didactice. Poate cel mai util element al socieății, profesorii sunt amestecați laolaltă cu cei al căror scop este să învârtă hârtii pe la primării ori diverse instituții inutile ale statului. Ce ne spune acest amestec? Cel puțin nouă, ne sugerează că de fapt nu se dorește corectarea problemei, și anume o eventuală reducere a numărului celor care taie frunze la câini prin primării, nici pe de parte asta.

S-a scris despre ea și cu ocazia legii salarizării. Doamna Olguța Vasilescu chiar ne dădea și o explicație a acestui lucru. Angajații statului, ne spunea ea, sunt plătiți mai bine pentru că sunt mai bine pregătiți decât restul românilor. Evident că nu este așa, ei sunt doar blindați cu hârtii. Dacă ar fi fost, într-adevăr, mai bine pregătiți, am fi văzut asta atunci când interacționăm cu statul. Am fi văzut ceea ce ei tot numesc „performanță” în funcția publică. Am fi văzut educație de calitate, sistem de sănătate care nu te omoară, kilometri de autostradă și nu doar kilometri de studii de fezabilitate care nu se materializează în nimic. Nu am fi văzut manuale școlare avizate chiar de ministerul educației, dar pline de greșeli ridicole.

Tunurile pe profesori

Nu ar fi prima dată când diversele categorii socio-profesionale sunt asmuțite unele împotriva celorlalte. Băsescu avea un hobby în a întoarce societatea împotriva cadrelor didactice. Ura școla, îi ura pe profesori și tot ce aceștia reprezintă, toată lumea a înțeles asta.

Sinistru peisaj politic

Pentru sinistrul peisaj politic românesc, generalizarea pare a fi la ordinea zilei. Practic, cadrele didactice nu au nicio vină pentru manualele realizate de un grup restrâns, „select, am putea spune”. Ba, mai mult, nu cred că a existat cadru didactic în România care să nu fi semnalizat gravele probleme ale noilor manuale. Ce s-a rezolvat? Ei bine, instituțiile conduse de oameni numiți politic au rezolvat fix nimic.

Bineînțeles, niciun cuvânt despre problemele pe care le întâmpină cadrele didactice, despre subfinanțarea sistemului, de la care pleacă tot haosul, despre neacordarea drepturilor (re)câștigate prin hotărâri judecătorești, despre banii pe care, lună de lună, cadrele didactice îi folosesc pentru a finanța actul didactic. Chiar așa. Domnul deputat o fi redactat declarația folosind hârtie A4 cumpărată din banii personali, computerul personal, o fi printat-o la xerox-ul propriu, pe factura de curent a domniei sale? Așteptăm cu nerăbdare alegerile pentru a-i sancționa așa cum trebuie pe cei aproape 600 de privilegiați din parlament, incapabili și autori ai haosului din această țară.

Concluzie

Aflatul în treabă este la mare cinste printre politicienii mioritici.

P.S.Ce se mai aude de Parlamentul cu 300 de membri?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Vești de la sindicate: vezi când intră prima didactică și cea de carieră profesională

Vești de la sindicateÎntr-o notă transmisă în teritoriu, reprezentanții celor două federații sindicale care activează în sistemul de învățământ...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -