De la 1 Decembrie 2018, salariile în învățământ vor crește. Vezi detalii

Trebuie citite

Centenarul vine cu creșteri salariale

Sfârșitul anului 2018 aduce creșteri salariale pentru cadrele didactice. Creșterea veniturilor se va realiza în două tranșe, de la 1 Decembrie 2018 și 1 ianuarie 2019. Astfel, începând cu luna decembrie, profesorii vor beneficia și de un spor pentru suprasolicitare neuropsihică, adică 10 la sută din salariul de bază. Din păcate, primele salarii mărite vor veni începând cu luna ianuarie anul viitor.

Articolul 16 Pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.

Din ianuarie 2019

Din ianuarie 2019, veniturile profesorilor vor crește cu câteva sute de lei prin faptul că vor beneficia de o indemnizație de hrană și de vacanță. Indemnizația de hrană este echivalentă cu două salarii minime pe economie, care se vor împărți la 12 luni. Lunar, cadrele didactice vor primi 317 lei suplimentar. În ceea ce privește acordarea tichetelor de vacanță, acest lucru se va realiza ca și până acum.

Cu toate acestea

Chiar dacă această creștere va însemna venituri în plus, cadrele didactice nici măcar nu vor îndrăzni să viseze la salariile șefilor de la MEN. Acolo, până și un șofer câștigă mai bine decât un profesor cu experiență, vezi detalii aici. În plus, nu ar strica să lecturați acest material, asta în cazul în care aveți dubii legate de corectitudinea calculării salariilor.

Articolul 18

Indemnizația de hrană (1) Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cu excepția personalului Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Articolul 26

(4) Începând cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizație de vacanță. Modalitatea de acordare se stabilește prin hotărâre a Guvernului. (5) Valoarea anuală a indemnizației de vacanță este la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -