Ziua de salariu pentru profesori se modifică în august

Trebuie citite

Ziua de salariu

Ziua de salariu pentru cadrele didactice se va modifica în luna august. După cum se cunoaște deja, conform legislației din prezent, cadrele didactice își primeau salariul în data de 14 a fiecărei luni. În situațiile în care data de 14 pică sâmbăta, duminica, într-un liber legal sau într-o mini vacanță, profesorii își primesc salariile în ultima zi de lucru din săptămână.

Pe 11 august

O sărbătoare legală, Adormirea Maicii Domnului, și o mini vacanță (vezi detalii), decalează plata salariilor cu 3 zile. Astfel, conform ordinul nr. 2241 din 21 iulie 2023, semnat de ministrul Finanțelor, cadre didactice vor prim salariul pe data de 11 august. Așadar, banii vor fi virați mai devreme pe card.

c) în cazul ordonatorilor principali de credite și al instituțiilor publice din subordinea acestora pentru care data plății salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 86/2005, cu modificările și completările ulterioare, este data de 14, respectiv 15, plata se efectuează în data de 11.

Ordinul nr. 2241 din 21 iulie 2023

Important

Decizia de decalare cu 3 zile a datei de plată a salariului are un caracter temporar. Practic, este valabilă doar pentru luna august.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -