De ce MEC nu plătește chirie pe laptop-urile, tabletele și telefoanele folosite de profesori în predarea online?

Date:

Externalizare vs. naționalizare mascată

O scurtă privire prin curtea diferitelor instituții de stat ne arată cum acestea își externalizează serviciile. Motivația publică ține de eternul „… a face economii…” Practic, curățenia ajunge să fie realizată pe bani grei de firma lui „…Cutărescu”, neam cu cine trebuie, xerox-urile sunt închiriate de la firma de partid, mentenanța și paza este asigurată de firma nepotului, patron, printre altele, de o șaormerie etc. Toate aceste servicii externalizate costă, în final, cu mult mai mult. Dacă instituțiile și-ar plăti proprii oameni ar ieși mult mai ieftin. Se câștigă bine din această afacere, prietenii din gașca politică știu de ce.

Realitatea

Faptul că profesorii și elevii sunt trimiși să țină școala de acasă aduce mari economii pentru stat. Facturile la căldură, curățenie, energie electrică sunt reduse considerabil. Deși nimeni nu recunoaște, profesorii și părinții elevilor au ajuns să susțină direct din banii lor actul educațional. Practic, Guvernul României încalcă flagrant Constituția țării.

Respectul față de lege

În ultimul an am tot constatat că legea este opțională atunci când vine vorba de instituțiile statului. Desigur, în ceea ce privește obligațiile cetățenilor, acestea au devenit și mai draconice. Statul, în schimb, prin reprezentanții politici, ne râde în nas. Nici până în prezent MEC nu respectă legea și nu asigură tuturor cadrelor didactice aparatura necesară îndeplinirii obligațiilor de serviciu. Profesorii își folosesc dispozitivele proprietate personală (laptop, smartphone, tabletă, imprimantă etc.) în beneficiul angajatorului, fapt ilegal. Putem vorbi de o naționalizare mascată. Practic, dacă nu îți faci munca folosindu-te de bunurile personale, extrem de rapid, ești sancționat sau concediat.

O soluție

Este interesant de aflat de ce sindicatele nu fac nimic pentru rezolvarea acestui mare neajuns și pentru a forța angajatorul să-și îndeplinească obligațiile legale? De ce nu au cerut MEC să plătească chirie pentru dispozitivele pe care profesorii le folosesc pentru îndeplinirea obligațiilor de serviciu. Desigur, din moment ce acestea nu funcționează pe bază de aer, facturile aferente ar trebui împărțite între angajat și MEC.

Concluzie

În timp ce statul își externalizează serviciile, profesorilor li se naționalizează mascat bunurile.

Voi?

Ce părere aveți?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
700 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap