USR și PNL se luptă cu „PRIVILEGIILE” profesorilor și atacă la CCR o lege care proteja cadrul didactic

Date:

USR și PNL

Marii „reformatorii” de la USR și PNL au atacat la CCR legea care oferă statut de autoritate publică cadrelor didactice. Motivația, între noi fie vorba, în cel mai bun caz, este mai mult decât paralelă cu realitatea. Probabil, goana după voturi și menționări în presă sunt mai importante decât creare unui mediu sigur pentru elevi și cadre didactice.

Vlad Alexandrescu

Nu putem accepta că profesorul este un milițian care își impune cu forța opinia în școală. Școala este despre educație, nu despre instrucție, iar respectul pe care inițiatorii legii clamează că îl impun astfel nu se obține, în fapt, nici cu forța și nici cu frica. Procesul educațional presupune interacțiune vie între profesor și elev, parteneriat și schimb constant de informații de ambele părți. Nu putem transforma elevul într-un element pasiv al procesului educațional. În ultimă analiză, i s-ar putea interzice elevului de a pune întrebări legitime, dacă sunt considerate ”ofensatoare” de către profesor. Ea duce școala românească înapoi cu 200 de ani. Nu în cele din urmă, în spiritul legii adoptate, elevul sau părintele nu se mai bucură de ”prezumția de nevinovăție”, ei trebuind să-și dovedească ”nevinovăția”, ceea ce este contrar principiilor dreptului național și european. Prezenta lege este o forțare a echilibrului între elevi-parinți pe deoparte și profesori pe de altă parte în cadrul actului educațional și transformarea profesorului într-un agent constatator.

sursa; usr.ro

Articolul reclamat

În cursul procedurii legale aplicabile, faptele sesizate, în scris, de personalul didactic, de conducere, de îndrumare și control, în exercitarea atribuțiilor specifice funcției, se bucura de prezumție relativă de veridicitate, până la proba contrară.

Paraleli cu realitatea

Din câte se pare, protejarea cadrului didactic în fața unor părinți și elevi tot mai violenți, pare a fi ultima grijă a multor parlamentari de prin Parlamentul României. Cineva face tot posibilul ca în școala românească cadrul didactic să nu aibă niciun fel de instrument real de a lupta împotriva abuzurilor create unii elevii și părinții problemă.

Dezinformare

Poate, cei de la USR și PNL ar trebui să se asigure că „argumentele” oferite nu sfidează logică. Legea pe care au atacat-o la CCR nu îi transforma pe profesori nici în instanțe judecătorești nici în polițiști. Cei care ar fi aplicat prevederile legii, dacă ar fi fost cazul, nu erau profesorii, ci judecătorii. Prezumția de nevinovăție se păstrează până la o condamnare definitivă.

Dragi tovarăți de prin partide…

Dragi tovarăși de prin partide, legea nu este despre impunerea cu forța a respectului ci despre descurajarea celor care își propun să comită acte de violență la adresa cadrelor didactice și elevilor. Practic, legea mărește pedepsele agresorilor, nimic mai mult. În prezent, profesorul este complet descoprit în fața unor astfel de acte de violență.

În plus

Eliminarea comportamentelor inoportune din școala este un fapt benefic pentru elevi. Să nu uităm că, cei mai mulți vor să învețe. Practic, prin atacarea la CCR a acestei legi, USR și PNL dau impresia că sunt de partea agresorilor.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
512 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap