Câteva proiecte de lege referitoare la cadrele didactice se află în pregătire. Există și câteva nedreptăți flagrante

Date:

Cadrele didactice

Cadrele didactice, conform unei postări realizate de Nicu Cotescu, se confruntă cu nepăsarea Parlamentului României atunci când aducem în discuție pensionarea mai rapidă. De asemenea, modul în care sunt calculate sporurile, complet incorect, pare a nu deranja pe nimeni din executiv, indiferent de culoarea politică a acestuia. Cu toate acestea, unele legi par a încerca să facă dreptate.

Preluare

Vă invităm să citiți integral postarea președintelui Sindicatul Învățământului ,,Spiru Haret” Dolj.


Se fac aproape 4 ani de când se afla în Parlament un proiect de ieșire la pensie a personalului didactic cu 3 ani mai devreme fără diminuarea pensiei.

De asemenea, tot 4 ani se fac de când indemnizațiile și sporurile nu mai sunt plătite la salariul actual.

Alt proiect de lege ambițios:

Cadrele didactice cu o vechime efectivă în învăţământ de peste 30 de ani beneficiază, la data încetării contractului individual de muncă în vederea pensionării pentru limită de vârstă, de o indemnizaţie în cuantum de 6 salarii medii brute pe economie, din fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei.

Cadrele didactice care se titularizează în mediul rural beneficiază, în termen de un an, de o indemnizaţie de instalare în cuantum de 3 salarii medii brute pe economie, sub condiţia de a preda pe post/catedră în mediul rural cel puţin 5 ani şcolari efectivi.

Personalul didactic de predare din învățământul de stat beneficiază anual de două salarii minime brute, din fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum și pentru achiziționarea de materiale didactice și auxiliare didactice curriculare necesare procesului instructiv-educativ.

De formarea profesională continuă va beneficia personalul didactic din învățământ și, de asemenea, prin derogare, poate beneficia și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Cursurile vor avea costurile acoperite integral de la bugetul de stat și vor fi organizate de către universități, casele corpului didactic, organizațiile sindicale cu structuri acreditate, care au calitatea de furnizori de servicii de formare profesională acreditate și alți furnizori de formare acreditați.

Sindicatul Învățământului ,,Spiru Haret" DoljSe fac aproape 4 ani de cand se afla in Parlament un proiect de iesire la…

Geplaatst door Nicu Cotescu op Dinsdag 11 februari 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
238 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap