Ești bunic și îți îngrijești nepoții? Ai putea lua bani frumoși pentru asta

Trebuie citite

Indemnizație pentru bunici

Un proiect de lege adoptat tacit de membrii Senatului în cursul zilei de luni, 11 februarie 2020, propune ca bunicii care își îngrijesc nepoții să primească o indemnizație lunară. Aceasta este în cuantum de 650 de lei la data depunerii inițiativei legislative.

Mai bine decât la creșă?

Propunătorii sunt de părere că această inițiativă are în vedere interesul superior al copilului, referindu-se la dreptul acestuia la viața de familie. Ei consideră că aduc astfel o contribuție la respectarea, promovarea și garantarea drepturilor copilului.

Stimularea vârstnicilor

O altă motivație a proiectului de lege face referire și la sporirea înclinației de a lucra a persoanelor îndreptățite la primirea indemnizației pentru creștere a copilului

Cum se acordă?

Indemnizația de 650 de lei se acordă oricăruia dintre bunici dacă se află în relații de rudenie firească sau prin adopție cu nepotul sau nepoata pentru care solicită acordarea indemnizația, are acordul părinților acestuia/acesteia și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acesteia.

Documente necesare

Cei care vor solicita această indemnizație vor trebui să depună la primăria localității unde domiciliază o cerere însoțită obligatoriu de acordul părinților copilului cât și de documente care să ateste calitatea solicitantului, relația acestuia/acesteia cu nepotul/nepoata pe care îl/o îngrijește.

For decizional

Urmează să vedem dacă această propunere legislativă va fi agreată și de Camera Deputaților, for decizional. Dacă deputații o vor agrea, bunicii vor putea încasa bani de la stat pentru că își cresc nepoții.

Află mai multe

Află mai multe despre această inițiativă legislativă accesând EXPUNEREA DE MOTIVE (click aici).

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -