Ești bunic și îți îngrijești nepoții? Ai putea lua bani frumoși pentru asta

Date:

Indemnizație pentru bunici

Un proiect de lege adoptat tacit de membrii Senatului în cursul zilei de luni, 11 februarie 2020, propune ca bunicii care își îngrijesc nepoții să primească o indemnizație lunară. Aceasta este în cuantum de 650 de lei la data depunerii inițiativei legislative.

Mai bine decât la creșă?

Propunătorii sunt de părere că această inițiativă are în vedere interesul superior al copilului, referindu-se la dreptul acestuia la viața de familie. Ei consideră că aduc astfel o contribuție la respectarea, promovarea și garantarea drepturilor copilului.

Stimularea vârstnicilor

O altă motivație a proiectului de lege face referire și la sporirea înclinației de a lucra a persoanelor îndreptățite la primirea indemnizației pentru creștere a copilului

Cum se acordă?

Indemnizația de 650 de lei se acordă oricăruia dintre bunici dacă se află în relații de rudenie firească sau prin adopție cu nepotul sau nepoata pentru care solicită acordarea indemnizația, are acordul părinților acestuia/acesteia și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acesteia.

Documente necesare

Cei care vor solicita această indemnizație vor trebui să depună la primăria localității unde domiciliază o cerere însoțită obligatoriu de acordul părinților copilului cât și de documente care să ateste calitatea solicitantului, relația acestuia/acesteia cu nepotul/nepoata pe care îl/o îngrijește.

For decizional

Urmează să vedem dacă această propunere legislativă va fi agreată și de Camera Deputaților, for decizional. Dacă deputații o vor agrea, bunicii vor putea încasa bani de la stat pentru că își cresc nepoții.

Află mai multe

Află mai multe despre această inițiativă legislativă accesând EXPUNEREA DE MOTIVE (click aici).

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
199 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap