Alarmant! Gripa închide din ce în ce mai multe școli

Trebuie citite

Noi și noi cazuri

De la o zi la alta sunt raportate noi și noi cazuri de gripă în unitățile de învățământ. Deși au fost stabilite unele reguli menite să limiteze răspândirea virozelor, în multe școli acestea nu sunt respectate. Să nu uităm că în foarte multe cazuri, chiar și în mediul urban, elevii și nu numai ei își desfășoară activitatea în clădiri insalubre, fără condiții elementare de igienă. Nu vă imaginați că acum, odată cu gripa, lucrurile s-au schimbat, așa, peste noapte. Iar apa și săpunul cam degeaba au apărut acum dacă nu există o obișnuință de a le folosi [corect]. Iar asta nu se formează de azi pe mâine, oricâte activități pompoase s-ar organiza în acest sens. Nici nu se menține pentru că… nu-i cu ce!

Nu doar acestea

Nu doar acestea – apa și săpunul – sunt necesare pentru a ține sub control îmbolnăvirile. Mai e nevoie de o triere serioasă a cazurilor de gripă și de curățenie făcută cu simț de răspundere în sălile de clasă, pe holuri și la toalete. Cei care lucrează în sistem cunosc realitatea și o pot confirma. Știu prea bine câtă importanță se acordă acestor aspecte și cât este luată în serios amenințarea. Majoritatea factorilor de decizie merg pe ideea că „n-are cum să ni se întâmple tocmai nouă”. Până când se întâmplă…

Autoritățile au altă părere

Autoritățile susțin că situația nu este deloc alarmantă și că se exagerează. Că documentele medicale nu atestă existența cazurilor. Care documente medicale în școli din mediul rural unde nu calcă picior de cadru medical, unde profesorii sunt cei care trebuie să trimită acasă copiii suspecți de gripă. Să fim realiști, competențele profesorilor sunt în domeniul educațional, nu medical.

Peste 100

O imagine mai clară asupra situației o conturează cele peste 100 de unități de învățământ din țară unde cursurile au fost suspendate total sau parțial din cauza îmbolnăvirilor de gripă. Numărul de cazuri, care crește de la o zi la alta îi determină pe părinți să acuze că nu se iau toate măsurile necesare, că nu se respectă regulile.

Reguli stabilite de Minister

Ministerul Educației a stabilit un set de reguli care trebuie respectate în sezonul gripal. Astfel, dacă la o clasă de elevi apar cel puțin trei cazuri de gripă, cursurile acelei clase trebuie suspendate pentru o perioadă. Iar. când trei zile consecutiv, 20% din elevii unei școli absentează din cauza gripei, cursurile se suspendă în întreaga școală. Iar copiii care au avut gripă pot reveni la școală doar dacă aduc o adeverință medicală din care să rezulte că sunt sănătoși. De asemenea este obligatoriu să se asigure apă și săpun. De ce doar acum este obligatoriu acest lucru? Să înțelegem că în restul timpului merge și fără?

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -