Monica Anisie face precizări importante referitoare la predarea online. Vezi ce nu trebuie să faci

Trebuie citite

Predarea online

De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta, este destul de puternică și des întâlnită. În încercarea de a mai clarifica situația, ministrul Educației a inclus acest aspect în scrisoarea pe care a adresat-o cadrelor didactice, document ce poate fi lecturat aici.

Foarte important

Ministrul Educației solicită tuturor celor care recurg la predarea online să nu predea cunoștiințe noi. Aceștia sunt sfătuiți să găsească mijloace de fixare a cunoștințelor fără să predea altele noi.

Continuarea învățării de acasă reprezintă modalitatea prin care putem să fim alături de copiii noștri. Suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care vom valorifica activitatea pe care am desfășurat-o în sala de clasă, prin modalități de fixare a cunoștințelor și de recapitulare a temelor predate, fără a preda noi cunoștințe și fără a evalua elevii.

În plus

Am încredere, dragi colegi, în măiestria dumneavoastră de a crea contexte educaționale prin orice mijloace de comunicare și de a-i motiva pe elevi să rămână conectați la educație. Aceasta presupune păstrarea unui echilibru în tot ceea ce înseamnă acest proces: adaptarea volumului de resurse pe care îl transmitem elevilor, a activităților individuale pe care le solicităm acestora, iar participarea la cursurile online trebuie să fie un moment așteptat de elevi, nu o presiune în plus.

Atenție!

Despre un set de aplicații gratuite care pot fi de mare ajutor în realizarea de videoconferințe cu elevii, s-a scris aici. Totodată, am atras atenția asupra unui pericol pe care cele mai multe cadre didactice nu îl conștientizează când folosesc predarea online, detalii aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -