Predarea online
De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta, este destul de puternică și des întâlnită. În încercarea de a mai clarifica situația, ministrul Educației a inclus acest aspect în scrisoarea pe care a adresat-o cadrelor didactice, document ce poate fi lecturat aici.
Foarte important
Ministrul Educației solicită tuturor celor care recurg la predarea online să nu predea cunoștiințe noi. Aceștia sunt sfătuiți să găsească mijloace de fixare a cunoștințelor fără să predea altele noi.
Continuarea învățării de acasă reprezintă modalitatea prin care putem să fim alături de copiii noștri. Suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care vom valorifica activitatea pe care am desfășurat-o în sala de clasă, prin modalități de fixare a cunoștințelor și de recapitulare a temelor predate, fără a preda noi cunoștințe și fără a evalua elevii.
În plus
Am încredere, dragi colegi, în măiestria dumneavoastră de a crea contexte educaționale prin orice mijloace de comunicare și de a-i motiva pe elevi să rămână conectați la educație. Aceasta presupune păstrarea unui echilibru în tot ceea ce înseamnă acest proces: adaptarea volumului de resurse pe care îl transmitem elevilor, a activităților individuale pe care le solicităm acestora, iar participarea la cursurile online trebuie să fie un moment așteptat de elevi, nu o presiune în plus.
Atenție!
Despre un set de aplicații gratuite care pot fi de mare ajutor în realizarea de videoconferințe cu elevii, s-a scris aici. Totodată, am atras atenția asupra unui pericol pe care cele mai multe cadre didactice nu îl conștientizează când folosesc predarea online, detalii aici.