Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Date:

Materia restantă

Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, cere actualului ministru al Educației o serie de lămuriri privind situația existentă în sistemul educațional. Aceste întrebări sunt pe buzele a cam tot ce înseamnă corp didactic, elevi și părinți. După cum a evidențiat și fostul premier, deciziile în acest sens au întârziat să apară.

Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Indiferent de imaginea pe care fostul premier și-a făcut-o în ochii tuturor, întrebările pe care le adresează sunt normale în actualul context. Este nevoie ca MEC să vină cu clarificări și cu decizii, măcar cu schițarea unora. Preluăm în întregime postarea doamnei Viorica Dăncilă.

Școlile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni Ministerul Educației și Cercetării n-a venit cu niciun mesaj clar pentru elevi, părinții elevilor și profesori.

Am văzut până acum vagi recomandări pentru școală online sau școală TV, dar nu am văzut un efort instituțional organizat, nu am văzut decizii și nu am văzut nici măcar schițarea vreunei perspective. Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar? Lucrează Ministerul la soluții în acest sens? Ce vor face elevii claselor a VIII-a și XII-a, care ar trebui să dea în două-trei luni evaluarea națională, respectiv bacalaureatul? Ce se întâmplă cu înscrierile la grădiniță sau la clasa pregătitoare? Cum va fi cu înscrierile / admiterile la facultate?

Sistemul de învățământ e practic neguvernat în aceste săptămâni, iar acest lucru afectează milioane de părinți și copii. Nu se mai poate întârzia în inerție și apatie!

Solicit Ministerului să vină cu un plan concret pentru anul școlar, dar și cu o soluție pe termen scurt pentru a organiza învățământul la distanță – peste tot unde se poate. Materia rămasă poate fi comprimată, durata anului școlar poate fi puțin prelungită, examenele reprogramate, astfel încât criza coronavirusului să nu afecteze grav procesul educațional. E nevoie de leadership, de asumarea unor decizii și de mobilizarea întregului sistem educațional pentru a-și îndeplini misiunea – aceea de a fi tot timpul în serviciul elevilor.

Școlile din România stau închise de trei săptămâni. Și tot de trei săptămâni Ministerul Educației și Cercetării n-a…

Geplaatst door Viorica Vasilica Dăncilă op Dinsdag 31 maart 2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
80 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap