Învățătorii au intrat în vizorul Ecaterinei Andronescu

Trebuie citite

În vizior

După ce a anunțat că titularii ar urma să susțină examene de reconfirmare odată la 10 ani, ministra Educației îi ia în vizor și pe învățători. Într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, printre multe alte subiecte, aceasta a readus în discuție ideea modalității de recuperare a decalajelor elevilor mai slabi la învățătură.

După cum știți, ministra Educației a propus ca aceste decalaje să fie recuperate după orele de curs. Practic, elevii cu rezultate slabe ar urma să fie meditați de profesori. Deși tot repetă ideea, Andronescu nu vine și cu detalii menite să clarifice aspecte importante.

Ce a declarat Andronescu

Nu e vorba de stat în plus. Un învăţător are norma de 20 de ore pe săptămână la clasă, pentru că, în ciclul primar, norma este de 4 ore pe zi. Dar limba străină, religia sau sportul le predau alţi profesori, adică învăţătorii sunt scutiţi. Ceea ce înseamnă că învăţătorul ajunge la 15, chiar la 13 ore lucrate pe săptămână. Ca urmare, are de unde completa chiar în interiorul normei didactice. Dar orice cadru didactic de învăţământ universitar sau preuniversitar are aceeaşi normă cu orice cetăţean care munceşte în România, şi anume 40 de ore pe săptămână. Sigur, mai corectează lucrări, se mai pregătesc pentru a doua zi… Dar nu îmi pun problema că nu putem rezolva lucrul acesta.

Așadar, ministra nu pare a da crezare cadrelor didactice care susțin că dedică școlii mai mult de 8 ore pe zi. Conform calculelor ministeriale, după cum ați citit deja, orele de remediere pot fi realizate chiar în cadrul normei didactice.

Fără plată

Cei care sperau că orele de remediere vor fi plătite suplimentar, cu această ocazie, au înțeles că … nici vorbă de așa ceva. Orele de remediere par a face parte din normă.

Ce poți face în cele 8 ore?

Programul de lucru al cadrelor didactice este de 8 ore. Aici afli ce poți face în acest interval. Chiar un fost ministru al Educație s-a declarat nemulțumit de acest aspect. Mai mult, acesta a solicitat cadrelor didactice să stea între 8 și 10 ore în școală, detalii aici.

Tu?

Trimite-ne opinia ta.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Minivacanță în educație: vezi unde nu se fac ore luni, 14 octombrie 2024

MinivacanțăAngajații din unitățile de învățământ și elevii din județul Iași vor beneficia de o minivacanță. Conform Inspectoratului Școlar Județean...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -