Noi experimente pe profesori! Andronescu vrea ca titularii să dea examen odată la 10 ani. LEN se schimbă

Trebuie citite

Nu duc lipsă de idei

Poate ați observat, în ultimii ani, miniștrii Educației s-au reamarcat prin tot felul de idei „năstrușnice”. În lipsa unor soluții pentru problemele din prezent, a capacității de a le rezolva sau a voinței, aceștia au mutat atenția publicului spre „inovații”. Dincolo de aceste perdele de fum produse pe bandă rulantă, nu putem să ne facem că nu observăm răul pe care și aceste declarații sau fapte îl produc.

Ecaterina a IV-a are noi idei

O ultimă idee a Ecaterienei Andronescu este și o premieră pentru România. După spusele ministrei, această idee va fi inclusă în noua Lege a Educației. Andronescu, nici mai mult nici mai puțin, dorește ca toți profesorii să fie evaluați prin examen din 10 în 10 ani. De vină pentru noile inovații pare a fi „modelul japonez”. Declarații de mai jos sunt citate din interviul pe care ministra Educației l-a acordat cotidianului Evenimentul Zilei.

Din zece în zece ani, tot corpul profesoral este supus unei evaluări. Examenul pe conţinutul disciplinei pe care profesorul o predă şi examenul de tehnologie pedagogică, pentru că şi aceasta evoluează. Şi atunci, vrem să punem şi noi în viitoarea Lege a Educaţiei această evaluare.

Laudă pentru universitari

Faptul că Andronescu este, printre altele, și profesor universitar, se vede în atitudinea docilă pe care o adoptă față de acest domeniu. În plus, a predat chimia, de aici și gustul pentru experimente.

Dacă învățământul preunivesitar este ținta atacurilor domniei sale, despre învățământul universitar aceasta are numai cuvinte de laudă. Conform propriilor declarații citate de Info-sud-est.ro această evaluare are loc și în cadrul univeristăților. Bineînțeles, trecem prin filtrul gândirii și observăm că nu prea este cum spune Andronescu.

În învățământul universitar noi facem evaluare anuală. Anual noi trebuie să dăm raportul, ce am făcut un an de zile. Poate că nu anual, dar măcar din câțiva ani în câțiva ani.

Deci:

  • evaluarea este și nu prea anuală
  • evaluarea nu constă în examene
  • evaluarea constă într-un raport, doar atât.

Condiții ca în Japonia?

Profesorii români, dacă până acum stăteau bine la produs maculatură, odată cu noua inovație a Ecaterinei Andronescu vor sta bine și la dat examene.

Ministrul se face că nu vede faptul că aceste testări ale profesorilor se realizează deja prin intermediul gradelor didactice.
Din păcate, ministra nu a scos niciun cuvânt referitor la condițiile pe care Japonia le oferă cadrelor didactice, la salariile de care aceștia beneficiază. Poate ar trebui să fim mai realiști, doamna ministru, să importăm și condițiile din Japonia?

Să nu uităm?

Învățământul este singurul domeniu de stat în care devii angajat doar pe baza unui examen național de titularizare.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -