Andronescu, reacție incredibilă în cazul profesoarei înjunghiate

Trebuie citite

Andronescu

Acuzată de tot mai mulți că nu a reacționat public imediat după înjunghierea profesoarei de matematică, Ecaterina Andronescu a găsit de cuviință să vină, în sfârșit, cu un punct de vedere. Despre cât de distorsionată este imaginea ministrului asupra școlii vă puteți face o opinie citind materialul și vizionând interviul de la finalul acestuia.

Andronescu

Ce spune ministrul.

Este un tânăr care, din punctul meu de vedere, ridică un mare semn de întrebare: cum a intrat în școală. Unde a fost paza școlii și cum a fost posibil să intre în școală cu tot ce poliția a găsit asupra lui și sigur să se întâmple acest episod nefericit. Nu a fost o chestiune foarte simplă, am vorbit, în această după-amiază, cu directorul spitalului după ce s-a finalizat operația la care a fost supusă doamna profesor și sper din tot sufletul meu să facă medicii eforturile necesare să îi asigure salvarea vieții.

O lume paralelă?!

Conform ministrei, paza liceului ar purta vina pentru acest incident. Care pază, doamnă, cea plătită de părinți ori cea inexistentă?
Nu cred că multe licee din această țară dispun de pază. Ce să faci dacă „…nu sunt bani…”. În fapt, singurii care păzesc cu adevărat școala sunt cadrele didactice. Autoritățile locale se fac că nu văd pericolele la care profesorii și elevii sunt supuși oră de oră. Nu investesc în siguranța acestora, nu îi interesează.

Se scoate…

Sunt numeroase vocile care o acuză pe Andronescu de încercarea eșuată de a “se scoate” din scandal. A devenit o tradiție a miniștrilor, indiferent de culoarea politică, prin care aceștia pasează pisica în ograda altora. Bine]nțeles, nici vorbă de rezolvarea problemei.

Unii consideră că ministra nu face decât să îi sfideze pe profesori atunci când vine cu o astfel de abordare.

Ce a lipsit din discrusul ministrei?

  • Scuzele publice
  • o vizită în salonul de spital în care este internat cadrul didactic
  • măsurile concrete pentru îmbunătățirea siguranței în școli, plus finanțare

Adevărul este că…

Adevărul este că în școlile românești ești la fel de în siguranță ca pe front. Scapă cine poate!

P.S.

De admirat modul în care oamenii politici au stăpânirea de sine, tupeul și curajul de a-i minți pe ceilalți cu așa naturalețe.

Interviu cu ministrul Educației

TEMA ZILEI. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, despre pericolul gripei în școli: Aceasta este ultima săptămână de școală din semestru. Nu riscăm viața copiilor, de aceea se monitorizează în fiecare zi fiecare școală #TemaZilei

Geplaatst door StirileTVR op Dinsdag 29 januari 2019

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -