Veniturile pe ianuarie ale profesorilor vor fi mai mici. Vezi de ce

Date:

Salarii mai mici

Pe 14 februarie, dată la care o să încasați salariul aferent lunii ianuarie, o să constatați că sumele pe care le veți primi nu vor reflecta calculele pe care vi le-ați făcut inițial. Mai mult ca sigur, ați inclus și norma de hrană alături de mărirea salarială promisă de guvern.

Se acordă din ianuarie 2019

  • De la 1 ianuarie 2019, salariile de bază ale cadrelor didactice se majorează cu 25% din diferenţa între salariul de bază din 2022 şi cel actual.
  • De la 1 ianuarie 2019 se acordă indemnizație de hrană în valoare de 317 lei.

Motivul scăderii?

Practic, salariul aferent lunii ianuarie va fi mai mic cu câteva zeci/sute de lei. Motivul ține de trimiterea forțată în concediu al întregului personal didactic, inclusiv cel de conducere. După cum știți, zilele de concediu au un alt statut, în loc de 160 de ore lucrate, în ianuarie vor fi pontate doar 104. Circulara trimisă în teritoriu spune totul.

Vă reamintim că pe perioada vacanțelor întreg personalul didactic, inclusiv persoanalul de conducere, fapt pentru care aceste informații trebuie să existe și în Pontajele din aplicația EduSal.

Miza?

Miza trimiterii în concediu a întregului personal didactic constă în economiile care vor fi realizate la acordarea normei de hrană. Conform legii, norma de hrană se acordă doar pentru zilele lucrate, nu și pentru perioadele de concediu. Dacă cadrele didactice s-ar fi trecut în activitate în perioada de început a lunii ianuarie și în vacanță întersemenstrială, norma de hrană ar fi fost acordată și pentru această perioadă.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
523 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap