În acest mod profesorii pot dovedi că au avut activități online cu elevii

Date:

Cât de legal este?

MEC, fără niciun fel de jenă, îi obligă pe profesori să se digitalizeze forțat. Asta, desigur, pe banii personali. Școala, mai nou, cere calitate și predare online folosindu-se de aparatura cadrelor didactice, de bunurile acestora. Să fie vorba de vreo naționalizare mascată? Nu vrei, nu îți primești salariul.

Pentru ca absurdul să atingă cote sublime, mai ești și monitorizat și obligat să dovedești că ți-ai folosit aparatura personală în folosul statului? Totul, pe tehnica/aparatura, curentul, internetul tău!!!

Cum „dovedești”?

Secretarul de stat pentru Învățământul Preuniversitar, Luminița Barcari, într-o intervenție la Europa FM, a introdus în categoria ”dovezi” ale activității online înregistrările și capturile de ecran.

Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra și a dovedi prezența lor online.

SURSA: EUROPAFM.RO

Capturi cu ce?

Reprezentanta MEC lasă subiectul în aer pentru a genera confuzie și a deschide portițele unor abuzuri. Să lipsească și bază legală pentru astfel de cerințe?!

Practic, în lipsa unor clarificări, cadrul didactic este pus în situații imposibile. Să nu uităm, aducem în discuție date persoanale. Pentru a posta înregistrări cu minori, conform legii, ai nevoie de acordul scris al părinților (detalii aici). Practic, nu există nicio lege în lumea asta care să te oblige să trimiți capturi de ecran. Acealași regim este valabil și în cazul unor înregistrări audio/video (înregistrările captează vocea sau fața ori elemente fizice).

Deci, cu ce pot fi trimise înregistrările?

  • Cu fețele participanților? (Are MEC acordul participanților pentru a fi fotografiați/înregistrați?)
  • Cu rezultatele muncii? (Normele de copyright vă spun ceva domnilor de la MEC?)
  • cu un ecran negru sau cu fețele blurate?

Să mai aducem în discuție și aspecte privind nivelul de securizare al platformelor online, niciuna aparținând Ministerului? Cine poate garanta pentru ele, pentru siguranța datelor elevilor (majoritatea minori) și ale cadrelor didactice pe care aceste platforme le colectează în cantități greu de imaginat?

Abuzuri

Desigur, în lipsa unor reglementări oficiale, directorii și inspectorii școlari pot complica lucrurile. MEC, practic, a aruncat pisica în curțile ISJ-urilor și a unităților de învățământ. Cale abuzurilor este larg deschisă. Între timp, SINDICATELE TAC!

Citește aici MEC să pună la dispoziție laptopuri și telefoane și apoi să ceară predare online

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
4.6K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap