Profesor: Oare birourile FSLI și FSE „Spiru Haret” s-au ,,izolat” complet? Aloooo, domnilor!

Trebuie citite

FSLI și FSE „SPIRU HARET”

Mă gândesc și eu, încă de la începutul pandemiei acesteia: oare birourile FSLI și FEDERAȚIA SINDICATELOR DIN EDUCATIE „SPIRU HARET” s-au ,,izolat” complet? Aloooo. domnilor! Se poate ,,lucra” on-line! Ați lecturat instrucțiunea ministerului care dă și sarcina de modificare a L1/011, evident după ce se aplică?

Facebook

Mesajul de mai sus este doar un singur exemplu de nemulțumire față de activitatea din ultima perioadă a sindicatelor din educație. Credeți-ne, este printre puținele mesaje ponderate.

O tăcere suspectă

Extrem de active până de curând, sindicatele au muțit brusc. Proastă sincronizare într-o perioadă în care problemele cadrelor didactice s-au înmulțit! Federațiile părinților au reacționat, presa tună și fulgeră, elevii cer demisii și revocări, societatea civilă se agită iar sindicatele … tac. De la o vreme, tăcerea devine suspectă și deranjantă? Să fi uitat mai marii FSLI și FSE „Spiru Haret” pe cine reprezintă și de către cine sunt plătiți?

De la apariția ordinului MEC care „reglementează” predarea online, FSLI și FSE „Spiru Haret, cele două mari federații sindicale din învățământ, oficial, nu au scos un sunet pe un comunicat de presă. Deși furia profesorilor și a părinților tinde să atingă cote alarmante, cele 2 federații, ori sindicatele din teritoriu, nu au venit cu un punct de vedere asupra problemelor pe care profesorii le evidențiază. Atenție, vorbim de nereguli grave. Pe ici pe colo, neoficial, unii lideri sindicali au început să devină activi și să emită, tot neoficial, opinii. Este suficient?

Ar putea deveni o problemă

Lipsa de reacție publică și oficială a celor doi lideri va face rău mișcării sindicale, în special sindicatelor mici. Pentru cei mai mulți, tăcerea din ultima vreme a sindicatelor este greu de digerat. Nu puțini pot fi cei care să decidă ieșirea din sindicat. Practic, muțenia din prezent a sindicatelor s-ar putea contabiliza în retrageri masive.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -