Cum râd cei de la MEC de profesori. Aceste salarii vă spun ceva?

Trebuie citite

Adevăratele priorități ale educației

Salariile de poveste ale angajaților MEC nu reprezintă o noutate. Sfidătoare, suplinite de sporuri, aceste salarii nesimțite arată care sunt prioritățile adevărate ale „elitei” politice care s-a perindat pe la putere. Deși deranjează pe cei mai mulți, nimeni nu s-a sinchisit să corecteze nedreptățile. Bătaia de joc la adresa cadrelor didactice este pe față, indiferent de „argumentele” aduse în discuție de politicieni.

Cazul șoferului de la MEC

Conform grilei de salarizare, un șofer al MEC  are un salariu de bază, brut, de 4.331 de lei pe lună. La aceste drepturi mai adăugăm și suma de 300 de lei primită ca spor de „condiții vătămătoare”. Practic, acesta primește o renumerație brută mai mare comparativ cu a unui profesor cu grad didactic I și 20 de ani vechime, 4.330. Este corect?!

Alte situații

Muncitor I

  • salariu brut – 4.013
  • spor de condiții vătămătoare – 300
  • drepturi totale – 4340

Îngrijitor 5

  • salariu brut – 3.264
  • spor de condiții vătămătoare – 300
  • drepturi totale – 3564

Datorită alegerilor?

Probabil, din rațiuni electorale sau pentru a mai distrage un pic atenția de la situația din sistem, ministrul Educației, mai nou, a „descoperit” realitatea. Dacă până acum a tăcut, brusc a devenit atentă la nedreptăți oferind profesorilor promisiunea unor analize.

Într-un mesaj postat pe pagina Facebook, Momnica Anisie promite „ajustarea eventualelor discrepanțe pentru o salarizare echitabilă în sistemul public. Exprimarea este un nefericită, ministra pare a se îndoi de discrepanța descoperită.

Redăm mesajul

După o analiză extinsă, realizată în urma unei știri apărute în presă, am descoperit că atât în Ministerul Educației și Cercetării, cât și în celelalte ministere există discrepanțe la încadrarea salarială în cazul mai multor posturi. Astfel, s-a constatat că un șofer are salariul brut la nivelul unui profesor. Salariile din toate ministerele sunt stabilite pe baza criteriilor și a coeficienților din Legea Salarizării Unitare. Cred că Ministerul Muncii și Protecției Sociale trebuie să lămurească această situație și să lucrăm împreună cu toate celelalte ministere la ajustarea eventualelor discrepanțe pentru o salarizare echitabilă în sistemul public.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

https://www.facebook.com/AnisieMonicaCristina/posts/356239049045912
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Prima de carieră didactică: Ce poți cumpăra pentru a nu fi obligat să returnezi banii

Prima de carieră didacticăÎn România, prima de carieră didactică, cu o valoare nominală de 1.500 de lei, poate fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -