55.000 de profesori din învățământul primar și gimnazial vor fi incluși într-un program de formare național

Trebuie citite

55.000

15.000 de profesori pentru învățământul primar și 40.000 de cadre didactice care activează în învățământul gimnazial vor participa la un program național de pregătire. Denumit „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți (CRED)”, acesta își propune să fie activ pentru o perioadă de cel puțin 4 ani și să ajute cadrele didactice să predea în conformitate cu noile planuri-cadru și programe școlare aferente celor două cicluri de învățământ.

Vezi aici noile planuri-cadru

Detalii

Mai exact, vor fi realizate abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice printr-o abordare metodologică centrată pe competențe-cheie, în acord cu noul curriculum, precum și adaptarea activităților de învățare la nevoile specifice ale fiecărui elev, inclusiv ale celor aflați în risc de abandon școlar.

În aceeași măsură, prin elaborarea și utilizarea de resurse educaționale deschise, relevante pentru aplicarea la clasă a noului curriculum, CRED pune un accent deosebit pe promovarea abordărilor didactice orientate pe competențe. În acest scop, vor fi elaborate 26 de ghiduri metodologice care acoperă toate disciplinele prevăzute în noile planuri-cadru pentru învățământul primar și gimnazial și vor fi aprobate 7.200 de resurse educaționale deschise, accesibile elevilor și cadrelor didactice. (sursa, aici)

Pe moment

Momentan, CRED este în faza de prelansare, fiind parte integrantă a Strategiei Europa 2020 prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii (aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 417/2015), și are la bază recomandările OECD și UNICEF incluse în documentul de poziție „România 2017 – Studii OCDE privind evaluarea şi examinarea în domeniul educației”.

Mai multe detalii aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Salariul intră mai devreme în septembrie 2024

Salariul în septembrie 2024Ziua de salariu pentru cadrele didactice se va modifica în luna septembrie. După cum se cunoaște...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -