Tichetele de vacanță pun probleme

Trebuie citite

Tichetele de vacanță se îndreaptă spre voi, informație pe care ați aflat-o de aici. Cu toate acestea, sindicatele din educație reclamă mai multe necunoscute în ceea ce privește acordarea tichetelor pe suport electronic. Acestea au fost expuse de FSLI într-o adresă adresată Ministerul de Finanțe.

Stimate domnule ministru,

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, cea mai mare federaţie sindicală din învățământul preuniversitar, care reprezintă drepturile şi interesele a peste 56% din totalul salariaţilor din învăţământul preuniversitar, vă adresează rugămintea de a ne sprijini în vederea clarificării următoarelor probleme:

Potrivit art. 3 alin. (5) din OUG nr, 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, cu modificările şi completările ulterioare: “(5) Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanță pe suport de hârtie sunt multiplu de 50 lei, până la 100, valoarea nominală permisă pe voucher.”

În cuprinsul ordonanţei de urgenţă nu se precizează care sunt valorile norminale permise în cazul vocherelor pe suport electronic. Totodată, nici in Normele metodologice aprobate prin HG nr.215/2009, cu modificăriie şi completărire ulterioare, nu conţin prevederi privind valoarea nominală a voucherele pe suport electronic.

În condiţiile în care, prin OMEN nr. 3560/2018 privind stabilirea modalităţii de acordare a voucherelor de vacanţă, prevede că personalul din învăţămănt beneficiază de aceste vouchere proporțional cu durata muncii și durata contractulul individual de muncă. Într-un an, din intervalul 01.07.2017-30.11.2018, există numeroase situaţii în care, personalul didactic „încadrat cu fracţiuni de normă, pe durată determinată, are dreptul la vouchere de vacanţă într-un cuantum, care nu repezintă multiplu de 50 de lei sau multimplu de 100 de lei, ca de exemplu suma de 483 de lei reprezentând contravaloarea voucherelor care se cuvin unui asemenea salariat (contract de muncă timp parţial pe o perioadă determinată, mai mică de 1 an).

În această situaţie, vă rugăm se ne precizaţi cum se procedează pentru acordarea efectivă a acestor vouchere, atunci când valoarea efectivă cuvenită salariaţilor nu este multiplu de 50 sau de 100 lei.

Detalii

Pentru detalii extrem de importante privind acordarea acestor vouchere de vacanță, te invităm să lecturezi acest material. Nu uita să parcurgi și lista unităților hoteliere care primesc aceste tichete.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -