„Ministrul educației lovește din nou”. Sindicatele trag un semnal de alarmă asupra unor noi derapaje ministeriale

Trebuie citite

Ministrul Cîmpeanu

Ministrul Cîmpeanu a lovit, cu ocazia declarațiilor referitoare la începutul noului an școlar, în cadrele didactice care au predat online în perioada pandemiei, asta conform reprezentanților sindicatelor. Confuz și brutal, ministrul Cîmpeanu a ratat ocazia de a fi la înălțimea funcției și de a vorbi ce trebuie.

Semnal de alarmă

Nicu Cotescu, liderul Sindicatului Învățământul „Spiru Haret” Dolj, într-o postare pe Facebook, atrage atenția asupra unor noi derapaje ministeriale.

Inexplicabil. Ministrul educatiei loveste din nou:
,,…profesorii, dacă nu vor nici să fie testați de DSP nici vaccinati, sigur că va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică.
Nu vor fi concediați, până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puțin…”

Concediu fără plată?

După cum am scris aici, unele dintre declarațiile ministrului Cîmpeanu au fost extrem de confuze.

Trimiterea la… odihna este sever peiorativa, daca nu chiar te poate duce cu gandul la…altceva!
Deci profesorii care predau online sunt /au fost la odihna? sau cei care nu se vaccineaza sau nu se testeaza pe banii lor sunt trimisi in concediu fara plata? Adica ni se obstructioneaza dreptul constitutional la munca? Nu am inteles exact ce a vrut sa spuna!

Profesorii au sponsorizat statul cu tehnologie

Ministrul Cîmpeanu pare că a uitat sacrificiul pe care cadrele didactice l-au făcut în perioada în care au predat online. Ba mai mult, acesta insinuează că profesorii „s-au odihnit”.

Incredibil, fara cuvinte. Colegii nostri chiar au muncit in online, dle ministru, chiar mai mult. Si nu au primit niciun sprijin, conf.prevederilor legale! Au sponsorizat statul cu tehnogie, utilitati etc, si-au transformat casa in sala de clasa, si-au adaptat singuri programa scolara etc. Si ce au primit? Inghetarea salariala, taierea voucherelor, a indemnizatiei de doctor si multe alte intarzieri salariale
Cred ca impreuna avem acelasi obiectiv. De ce sa ne jigniti?
Testare noninvaziva a elevilor si profesorilor saptamanal, bisaptamanal in prima luna de la debutul scolar cum face Germania de exemplu, nu amenintari!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -