Ce se va întâmpla cu profesorii nevaccinați după depășirea pragului de 0.6%? „Începutul discriminării pe criterii de suspiciune de boală” în învățământ.

Trebuie citite

Profesorii nevaccinați

Lucrurile par a fi încă confuze în privința atitudinii pe care ME o va avea față de profesorii nevaccinați în momentul în care se va depăși pragul de 0.6%. Conform declarațiilor ministrului Educației, cadrele didactice nevaccinate sau care nu au trecut prin boală și care refuză să accepte testarea odată la 72 de ore nu vor mai putea preda „fizic”.

Testare la 72 de ore

Posibilitatea de testare la fiecare 72 de ore.

Vorbim de acces nediscriminatoriu până la pragul de 6 la mie. Peste 6 la mie, acei colegi care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, care nu au trecut prin boală și nici nu s-au vaccinat, în aceste cazuri va fi posibilitatea de testare la fiecare 72 de ore.

Sadism și jigniri?

Oare ce a vrut să spună ministrul Cîmpeanu?

Dacă nici nu s-au vaccinat, nici nu doresc să fie testași – testarea fiind asigurată de DSP, o pot face și în privat, dar nu decontăm cheltuielile – în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi care au posibilitatea să se vaccineze și nu au făcut-o, nici nu au trecut prin boală, nici nu vor să se testeze la fiecare 72 de ore.. Până la 6 la mie să se odihnească puțin.

Nu a vrut să clarifice

Declarațiile ministrului Educației, chiar dacă sunt sadice și de neacceptat la acest nivel, nu fac niciun fel de lumină. Nu este clar dacă vor fi trimiși în concediu, cu sau fără plată, sau vor fi obligați să predea online. Într-o încercare de „clarificare” nefericitei exprimări, Sorin Cîmpeanu induce și mai multă confuzie.

Nu concediați. Până la coborârea ratei de incidență sub 6 la mie să se odihnească puțin

Avocatul Pipera

Analizând situația din sistemul educațional, avocatul Gheorghe Pipera consideră că asistăm la „începutul discriminării pe criterii de suspiciune de boală”.

Precum se observă din ieșirile publice de azi, premierul și ministrul învățământului au anunțat deja începutul discriminării pe criterii de suspiciune de boală, coincident cu deschiderea anului școlar.
Medicii, cadrele didactice, polițiștii, militarii și mai toți ceilalți funcționari publici urmează a fi obligați la vakseenare (alternativa testului la fiecare 72 de ore este, evident, exclusă, pentru că nimeni nu dispune de 150 de euro pe săptămână pe care să îi aloce testului*).
Culmea este că săptămâna trecută personalul sanitar fusese asigurat, prin intermediul Sanitas, că nu se va impune vakseenarea obligatorie.
Ministrul Învățământului plusează cu cinism și bravează, susținând că, în cazul localităților unde s-ar depăși pragul de 6 infectări la mia de locuitori, profesorii care nu se vor fi supus acestei măsuri de „prevenție” (în realitate, o restricție totalitară și discriminatorie de drepturi și libertăți) vor sta acasă, în concediu fără plată.

Rămâne întrebarea

La țară sau în orașele mici, de provincie, sistemul educativ se confruntă cu deficite majore de cadre didactice calificate; în localitățile mici, pragul de 6 infectări la mia de locuitori se depășește foarte ușor – cum se va mai derula procesul de învățământ cu doar un sfert dintre profesori, și așa decimați de munca în străinătate?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -