S-a luat decizia în privința ceremoniilor de deschidere a anului școlar 2021-2022

Date:

S-a luat decizia

La câteva zile distanță de deschiderea noului an școlar, autoritățile au luat decizia de a permite organizarea de ceremonii de deschidere. Nu putem ignora o ușoară schimbare de viziune în privința regulilor draconice care au funcționat până în prezent. Anul trecut, spre exemplu, ceremoniile de deschidere a anului școlar au fost interzise. Rămâne de văzut dacă haosul impus de guvernanți în sistemul educațional va fi întreținut și în acest an școlar.

Ce s-a decis

Astfel, pe 13 septembrie, unitățile de învățământ pot organiza aceste evenimente în spații exterioare. Durata ceremoniilor de deschidere nu trebuie să depășească o oră și jumătate. În plus, a fost impusă și obligativitatea purtării măștii, chiar dacă acestea au loc în exterior.

Pentru că școala începe pe 13 septembrie, avem în vedere posibilitatea organizării ceremoniilor de deschidere a anului școlar în spații exterioare, cu mască de protecție și cu durată limitată la o oră – o oră și jumătate. Este vorba de aglomerări, să le putem permite, dar pentru a proteja elevii și personalul din învățământ, să fie în spațiu exterior și cu mască. Chiar dacă nu avem în vedere obligativitatea purtării măștii de protecție în incinta școlilor odată cu deschiderea anului școlar. Dar este un moment special, în care se creează aglomerări, sunt și elevii de vârstă mică în număr mare, părinți. Și în această situație vă spunem încă de pe acum că se va putea face, dar cu aceste două condiții – mască de protecție și durată limitată de timp.

P.S.

Să punem aceste schimbări pe seama scăderii puternice în sondaje a partidelor din arcul guvernamental?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
51 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap