FSLI CAPITULEAZĂ în fața concedierilor?! Ești de acord cu solicitarea acestei federații?

Date:

Vremea concedierilor?

A venit vremea concedierilor în sistemul educațional? Mai mult ca sigur, cunoașteți prevederile legii care modifică articolul 66 din LEN. Conform sindicatelor, această modificare va determina pierderea a peste 25.000 de posturi în învățământ.

FSLI CAPITULEAZĂ?!

Cea mai recentă solicitare FSLI, adresată Senatului și MEN, naște semne mari de întrebare. Ascunși în spatele unui termen tehnic, sindicaliștii sunt de acord prin cerință cu restrângerile care vor avea loc în învățământ. Aceștia, în linii mari, doresc doar amânarea concedierilor, nu anularea legii care le provoacă.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ apreciază că modificările aduse art. 66 din Legea nr. 1/2011, nu pot fi aplicate de la data de 01.09.2020, ci este necesară aplicarea graduală a acestor dispoziții…

Acceptă concedierile

Practic, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită, nici mai mult nici mai puțin, doar „prorogarea”, adică amânarea punerii în aplicare a articolului 66 din LEN. Repetăm, în loc să se solicite anularea acestui articol făcut pe genunche, cei de la FSLI solicită DOAR amânarea punerii în aplicare. Cu alte cuvinte, restrângerea cadrelor didactice nu va mai avea loc brusc, de la 1 septembrie 2020. Dacă propunerea lor va fi aplicată, restrângerile ar trebui să fie aplicate GRADUAL, pe o perioadă de 2 ani. Așadar, termenul savant, care dă un aer de intelectual „versat” atât de drag liderilor FSLI, despre „prorogare” este vorba, nu rezolvă nici pe departe problema.

Și în numele vostru?

Suntem extrem de curioși. Au fost consultați membrii sindicatelor județene care sunt afiliate FSLI? Dragi membri, sunteți de acord cu aceste cerințe, vă reprezintă? Acceptați concedierile sau vedeți în gestul FSLI un act de trădare?

Ce puteau cere?

Oare nu era mai bine ca liderii FSLI să solicite Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care articolul propus de fostul lider al SLI Maramureș, Liviu Marian Pop, dar și de Abramburica, a.k.a. Ecaterina Andronescu, să fie anulat?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Adresă oficială înaintată Ministerului Educației și Cercetării și Comisiei de Educație din Senat privind prorogarea…

Geplaatst door Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean – FSLI op Donderdag 28 november 2019

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
297 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap