FSLI CAPITULEAZĂ în fața concedierilor?! Ești de acord cu solicitarea acestei federații?

Trebuie citite

Vremea concedierilor?

A venit vremea concedierilor în sistemul educațional? Mai mult ca sigur, cunoașteți prevederile legii care modifică articolul 66 din LEN. Conform sindicatelor, această modificare va determina pierderea a peste 25.000 de posturi în învățământ.

FSLI CAPITULEAZĂ?!

Cea mai recentă solicitare FSLI, adresată Senatului și MEN, naște semne mari de întrebare. Ascunși în spatele unui termen tehnic, sindicaliștii sunt de acord prin cerință cu restrângerile care vor avea loc în învățământ. Aceștia, în linii mari, doresc doar amânarea concedierilor, nu anularea legii care le provoacă.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ apreciază că modificările aduse art. 66 din Legea nr. 1/2011, nu pot fi aplicate de la data de 01.09.2020, ci este necesară aplicarea graduală a acestor dispoziții…

Acceptă concedierile

Practic, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ solicită, nici mai mult nici mai puțin, doar „prorogarea”, adică amânarea punerii în aplicare a articolului 66 din LEN. Repetăm, în loc să se solicite anularea acestui articol făcut pe genunche, cei de la FSLI solicită DOAR amânarea punerii în aplicare. Cu alte cuvinte, restrângerea cadrelor didactice nu va mai avea loc brusc, de la 1 septembrie 2020. Dacă propunerea lor va fi aplicată, restrângerile ar trebui să fie aplicate GRADUAL, pe o perioadă de 2 ani. Așadar, termenul savant, care dă un aer de intelectual „versat” atât de drag liderilor FSLI, despre „prorogare” este vorba, nu rezolvă nici pe departe problema.

Și în numele vostru?

Suntem extrem de curioși. Au fost consultați membrii sindicatelor județene care sunt afiliate FSLI? Dragi membri, sunteți de acord cu aceste cerințe, vă reprezintă? Acceptați concedierile sau vedeți în gestul FSLI un act de trădare?

Ce puteau cere?

Oare nu era mai bine ca liderii FSLI să solicite Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care articolul propus de fostul lider al SLI Maramureș, Liviu Marian Pop, dar și de Abramburica, a.k.a. Ecaterina Andronescu, să fie anulat?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Adresă oficială înaintată Ministerului Educației și Cercetării și Comisiei de Educație din Senat privind prorogarea…

Geplaatst door Sindicatul Liber al Invatamantului Preuniversitar Clujean – FSLI op Donderdag 28 november 2019

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -